MATE JANKOVIĆ

POPULARNI CHEF OBRUŠIO SE NA KONCEPT NAŠE TURISTIČKE PONUDE 'Jadran polako ali sigurno postaje megafriteza za EU sirotinju'

 
Mate Janković
 Zeljko Grgic / CROPIX

Dok se iz dana u dan broje ulasci stranih turista u Lijepu našu te raspravlja o povećanju broja noćenja na Jadranu i rušenju novih rekorda, popularni kuhar Mate Janković (40) dao je potpuno drugačiju sliku hrvatskoga turizma i njegova verzija nije baš pozitivna. Evo što je napisao na društvenim mrežama:

- Čitam danas nekoliko tekstova o našem turizmu. Hrvatski turizam je, htjeli mi to priznati ili ne - loš. Hoteli od 5* su još uvijek rijetkost, kao i dobri popratni sadržaji. Restorani su ispodprosječni do osrednji. To što se lovimo nekolicine imena na Jadranu kao što su Monte, Pelegrini i Boškinac i to što ih uz dodatak nekolicine možemo sve nabrojati dokaz je turističke impotencije. Vrhunski i educirani kadar nam odlazi u inozemstvo, npr. od 10 top konobara s kojima sam surađivao u najboljim lokalima Opatije poput Plavog Podruma i Bevande, 8 ih je otislo iz Hrvatske u kasnim tridesetima.

'Hrvatski turizam' je je**ni oksimoron i musaka u glavnini sastavljena od apartmana u ružnim kućama, koncesioniranih plaža s gusto nabijenim ležaljkama (da ne bi slučajno stavio ručnik negdje) te restorana i barova u kojima caruje loša hrana, loš servis i jelovnici koje je prevodio Google translate (škampi na način kuće - shrimps on the way home).

O cijeni ne želim pričati, a ako je sve dobro, platiti nije problem. Problem je što je uglavnom loše te je i cifra na računu onda velika. Jadran polako ali sigurno postaje megafriteza za EU sirotinju koja će s porastom standarda u vlastitoj zemlji polako otići na atraktivnije destinacije.

I još jedno - igrali smo finale prvenstva, ali svatko tko misli da duge lopte Modrića i obrane Subašića mogu dovesti turiste koje ovo nabrojano može zadržati je idiot - objavio je Janković na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:18