UHIĆENJA U MEĐIMURJU

Posavec uhićen zbog sumnje da je primio 10.000 kuna mita, Kovača sumnjiče da je lažirao prijetnje smrću

Kovač je navodno nagovorio jednu osobu da mu pošalje poruke s prijetnjom smrću
Matija Posavec i Stjepan Kovač
 Cropix

U velikoj akciji policije i USKOK-a jutros je uhićen međimurski župan Matija Posavec i to zbog sumnje u primanje mita, a u Sabor je stigao zahtjev za skidanjem imuniteta SDP-ovom zastupniku i bivšem čakovečkom gradonačelniku Stjepanu Kovaču.

No, doznajemo da su slučajevi međimurskog župana i SDP-ovog zastupnika potpuno odvojeni.

Posavec je snimljen u svom uredu kako je uzeo 10.000 kuna mita za zapošljavanje, navodno u Županijskim cestama.

Kako doznajemo, slučaj Kovač je vezan za predizbornu kampanju uoči lokalnih izbora, točnije, drugog kruga izbora kada je bilo objavljeno da Stjepan Kovač dobiva prijetnje smrću.

O tome je govorio i na press konferenciji s Peđom Grbinom i Biljanom Borzan te se čak rasplakao, a vodeći SDP-ovci su ga grlili i tješili.

Ispada, međutim, da je Kovač izmislio prijetnje i vršio utjecaj na policiju da ih istražuje.

Sve je krenulo od lažne internetske stranice "stjepankotac.icu" koju je nepoznata osoba otvorila, a čiji sadržaj je Kovač doživio kao klevetnički i uvredljiv. Kovač je to prijavio policiji i tražio od policije da istraži tko je autor te stranice.

No, kako je policija to tretirala kao kazneno djelo protiv časti i ugleda nisu započeli potragu za autorom lažnog sadržaja na internetu koji je bio plasiran pod Kovačevim imenom. Tada je, doznajemo, Kovač nagovorio jednu osobu da mu pošalje poruke s prijetnjom smrću i s tim se ponovno javio u policiju tvrdeći da iza prijetnje smrću stoji autor lažne web stranice.

Mislio je da tako policiju natjerao da radi, a da mu je status žrtve donio koji politički bod u predizbornoj kampanju. Naši izvori kažu da je malo vjerojatno da će Kovač doista završiti u pritvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:30