TEHNIČKE POTEŠKOĆE

POTPUNI SLOM NA HRT-u, SVI NACIONALNI KANALI JAVNE RADIOTELEVIZIJE NA SAT VREMENA PREKINULI PROGRAM Nestala im i web stranica: 'Ostali smo bez struje'

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Nešto poslije 15 sati došlo je do potpunog prekida programa na svim nacionalnim programima HRT-a. Prvo su se srušile web stranice javnog servisa, a potom je došlo do prestanka emitiranja na svim njihovim programima. Zacrnio se Prvi, Drugi, Treći i Četvrti program HRT-a.

Saznaje se kako je prekid programa bila posljedica kvara tijekom servisiranja uređaja koji pretvara signal iz zgrade do odašiljača i veza i kabelskih operatora, a televizijski program HRT-a u zemaljskoj mreži ponovno se počeo emitirati oko 16.45, dok je na kabelskim mrežama još bilo poteškoća. Web stranica je 'proradila' oko 18 sati.

- Otklanjamo kvar - neslužbeno su nam nedugo nakon prekida programa rekli na Prisavlju.

U međuvremenu smo s Prisavlja dobili i službenu izjavu.

- Hrvatska radiotelevizija se ispričava zbog nastalih problema. Naime, zbog poteškoća u napajanju električnom energijom, došlo je do prekida emitiranja sva četiri televizijska kanala. Sve službe HRT-a intenzivno rade na otklanjanju kvara - poručili su s HRT-a.

HRT je i u svojim Vijestima u 17 na početku uputio ispriku svim gledateljima, potvrđujući da je došlo do 'problema s napajanjem' te da se intenzivno radi na otklanjanju poteškoća.

Kako se neslužbeno saznaje, osim televizijskih programa i web stranica, u prekidu su bile i neke od telefonskih linija HRT-a, a u prekidu je bila i komunikacija elektroničkom poštom.

Posljednji put je HRT 'kapitalni' kvar imao u srpnju prošle godine, kada je zbog, kako su tada rekli, 'teške havarije', središnji Dnevnik kasnio 12 minuta, a emitiran je iz zamjenskog studija. Tada su nam s Prisavlja neslužbeno govorili da se takva situacija nije dogodila ni u najtežim ratnim vremenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:50