SNAŽNO PODRHTAVANJE

Potres magnitude 4.7 u okolici Zadra

Potres se osjetio u nizu naših gradova, ali i u susjednoj BiH. Nema informacija o šteti i ozlijeđenima
 screenshot EMSC

Potres jačine 4.7 po Richteru pogodio je tijekom poslijepodneva okolicu Zadra. Oko 15 sati oglasio se i Seizmološki zavod te potvrdio jačinu. - U 14:15 dogodio se sedam kilometara sjeverno od Starigrada Paklenica potres magnitude 4.7. S obzirom na magnitudu, potres je u epicentralnom području bio maksimalnog intenziteta VI (šest) stupnja EMS ljestvice, objavio je Seizmološki zavod.

Tlo se treslo u dva navrata po desetak sekundi, a najviše se osjetilo na višim katovima stambenih zgrada gdje su padale stvari s polica, javlja Zadarski.hr,

Snažno podrhtavanje tla uznemirilo je dio građana koji su u strahu izašli ispred svojih stambenih zgrada.

- Bila su dva vala. Na drugom katu zgrade na Bilom Brigu je treslo toliko da sam mislila da će se sve srušiti. Obula sam papuče i - biži vani. Strašno - kaže čitateljica tog portala, a slične informacije javljaju i građani iz svih djelova županije, od Rtine do Vira.

Prema informacijama iz HGSS-a, koja na Paklenici ima svoju dežurnu ekipu, sve je pod kontrolom i za sada bez intervencija.

U Centru 112 su kazali kako ih zovu uznemireni građani iz cijele županije, ali kako nisu prijavljene materijalne štete. informacija o ozlijeđenima zasad nema.

- Bome je dobro zatreslo u Zadru - jedan je od komentara ljudi koji su osjetili potres.

- Prvo tutanj iz dubine zemlje a onda jaki , kratki , udarac - napisao je jedan korisnik iz Jasenica na EMSC-u.

- Na brdu kod Ljupča, najprije se čula jaka eksplozija, a potom je dobro zatresao nekih 10 sekundi. Ptice su se razletile na sve strane - napisala je osoba iz Ražanca na EMSC-u.

Potres su osjetili i stanovnici Gospića, Obrovca, Petrčana, Vira, Benkovca, otoka Ugljana.

Čitatelji javljaju da se potres osjetio i u susjednoj BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 07:54