KUPNJA STANA

Povjerenstvo za sukob interesa predložilo nepokretanje postupka protiv premijera Andreja Plenkovića

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.11.2019. u 11:00

Zagreb, 080219.
Povjerenstvo za sukob interesa, Kneza Mutimira.
Sjednica Povjerenstva za odlucivanje o sukobu interesa, na kojoj se ocekuje donosenje odluka u predmetu duznosnika Milorada Pupovca, zastupnika u Hrvatskom saboru, i u predmetu duznosnika Milana Bandica, gradonacelnika Zagreba. Na fotografiji: Aleksandra Jozic Lekovic,Toncica Bozic, Tatiana Vucetic i Natasa Novakovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, na čelu s Natašom Novaković (druga s desna), čim je nešto opreznije počelo s radom, naišlo je na nezadovoljstvo vladajućih

 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je predložilo da se ne pokrene postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, koji je prijavljen da je 2003., kao službenik u Ministarstvu vanjskih poslova, kupio stan po povlaštenim uvjetima, jer Plenković 2003. nije bio dužnosnik..

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o mogućem pokretanju postupka protiv ministra financija Zdravka Marića za kojeg je već odlučeno da je povrijedio načela obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor, ali je tu odluku Upravni sud poništio zbog procesnih razloga.

Povjerenstvo bi trebalo odlučiti hoće li pokrenuti postupak i protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića slijedom prijave da je u žalbenom postupku ukinuo rješenje o imenovanju za stalnog sudskog vještaka osobe koja je vještačila u predmetu Fimi medija, gdje jedan od okrivljenika HDZ.

Bivši ministar i sadašnji zastupnik u Saboru Tomislav Tolušić također se našao na dnevnom redu Povjerenstva koje će u njegovom slučaju odučiti hoće li pokrenuti postupak zbog utvrđenog nesklada u imovinskoj kartici vezano uz površinu njegove kuće.

U slučaju državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željka Uhlira Povjerenstvo će donijeti odluku nakon što je protiv njega pokrenulo postupak zbog povreda načela jer se nije povukao iz postupka donošenja izmijenjenog zakona o najmu stanova.

Na sjednici će također biti donijeta odluka o predmetu Anke Mrak-Taritaš, koja je prijavljena da je, dok je bila ministrica graditeljstva, na otoku Krku pogodovala privatnom investitoru koji je gradio protivno rješenju o gradnji.

Marić: 'Pomalo sam iznenađen'

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić ocijenio je da je "pomalo iznenađen" najavama da bi se ponovno mogao naći na dnevnom redu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

"Već dugo se nisu bavili sa mnom. Kako će biti, vidjet ćemo. Ono što mogu reći je da sam u svom radu pazio na očuvanje osobnog dostojanstva i radio u javnom interesu", kazao je Marić novinarima na marginama 18. HBOR-ove konferencije o poticanju izvoza, koja se danas održava u Šibeniku.

Prema tvrdnjama pojedinih medija, Marić bi se ponovno mogao naći na dnevnom redu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, koje je već propitivalo njegovu povezanost s Agrokorom. (A. M.)

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo