PUMIN SKOK

POVRATAK PUMA U VARAŽDIN OBILJEŽEN MISOM I BOŽIĆNIM KONCERTOM Stigli brojni uzvanici, a svečanost se nastavlja i u četvrtak

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.12.2018. u 21:44

Foto: Gombr / V. Jovanovac
Gombr / V. Jovanovac / MORH

 

U povodu povratka pripadnika 2. mehanizirane bojne Puma u Varaždin nakon 10 godina, u srijedu je u varaždinskoj katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije na nebo, služena sveta misa za poginule, nestale i umrle pripadnike 7. gardijske brigade Puma, a u športskoj dvorani održan je Božićni koncert, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Misa koju je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan počela je ulaznom procesijom na čelu s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne koji su nosili križ. U procesiji i misnom slavlju sudjelovali su i pripadnici MORH-a i Hrvatske vojske te pripadnici 7. mehanizirane bojne Pume i umirovljeni pripadnici 7. gardijske brigade Puma, biskupi i svećenici te ostali uzvanici.

Gombr / V. Jovanovac / MORH
 

Također, u večernjim satima organiziran je Božićni koncert u športskoj dvorani Arena u Varaždinu na kojemu nastupaju Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, solistica Barbara Suhodolčan, Adalbert Turner Juci i Šibensko pjevačko društvo „Kolo“.

Foto: Gombr / V. Jovanovac
Gombr / V. Jovanovac / MORH
 

Obilježavanje povratka Puma u Varaždin nastavit će se sutra prijepodne, otvaranjem i imenovanjem vojarne u Varaždinu imenom 7. gardijske brigade Puma, obilježavanjem 26. obljetnice ustrojavanja 7. gardijske brigade Puma i 11. obljetnice ustrojavanja 2. mehanizirane bojne Pume, navode iz MORH-a.

Foto: Gombr / V. Jovanovac
Gombr / V. Jovanovac / MORH
 

Svečanosti će, uz ostale, nazočiti i predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo