POVRATAK ZABRANE

Povratak zabrane: Gdje ste Vi danas pušili?

Zagreb 100410.9. travnja, isteklo je sestomjesecno prijelazno razdoblje Zakona o ogranicenoj uporabi duhana i ponovno stupila na snagu odredba o zabrani pusenja u ugostiteljskim objektima. U kaficima koji nemaju dopustenje Ministarstva zdravstva, nece se smjeti pusiti.Na slici: pusenje na terasi kafica Van Gogh u Koranskoj ulici.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Od danas je ponovno na snazi zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima koji ne ispunjavaju uvjete propisane za dozovlu pušenja. Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je kako ovaj put neće biti povlačenja zabrane i dodao kako su ugostitelji imali dovoljno vremena da se pripreme za nova pravila.

Jeste li se vi pripremili? Jeste li osjetili da je na snazi zabrana?

'U zgradi imam tri kafića pa sam prošetala pored njih da vidim kako to danas izgleda. Kafići prazni, a na malim terasama ispred njih nekoliko gostiju koji užurbano puše i diskutiraju. Vrijeme naime nije baš najugodnije za sjedenje na terasi. Kako je počela kiša i tih nekoliko gostiju napustili su kafiće. Ja sam naravno ostala u svom domu gdje na miru Božjem mogu piti kavu i zapaliti cigaretu kad mi se prohtije. I uopće me ne diraju ministrove zabrane', napisala je komentatorica Strijela.

Podijelite s nama u komentarima svoja iskustva prvog dana drugog uvođenja zabrane pušenja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:38