BRANIMIR JOVIĆ

POZADINA INCIDENTA NA BIRALIŠTU Tko je čovjek koji je verbalno napao Milanovića: 'Nije to bila nikakva ‘sačekuša’, on je naprosto takav...'

 
 Tomislav Krišto, Boris Kovačev / CROPIX

“Nije to bila nikakva ‘sačekuša’, on je naprosto takav. Možeš njemu reći što god, ali kažeš li išta protiv HDZ-a, skače, kako se ono kaže narodski, u oči, potukao bi se ako treba”, kaže nam susjed umirovljenog zagrebačkog odvjetnika Branimira Jovića.

Kako nam kaže njegov susjed iz obiteljske kuće u Bulatovoj ulici, on misli da nije riječ ni o kakvom smišljenom Jovićevu napadu na Milanovića, nego je naprosto riječ o tome da Jović ne podnosi bilo kakve kritike na račun HDZ-a pa je vjerojatno sama činjenica da je sreo Zorana Milanovića na biračkom mjestu na kojem i on glasa bila okidač za verbalni ispad.

- On je naprosto takav, ne da na HDZ - kaže nam Jovićev susjed koji je pucao od smijeha na to kako je njegov susjed postao medijska zvijezda nakon što je napravio verbalni ispad na izlasku s birališta, a pogotovo nakon što je snimljen odmah iza premijera, ministra unutarnjih poslova i gradonačelnika Milana Bandića u subotu u VIP zoni na Snježnoj kraljici na Sljemenu.

- Da, znam da je bio na Sljemenu jer on svake godine ide na tu utrku. Poznajem ga od 1996. godine otkad se sa Svetica doselio u Bulatovu. Ima suprugu i dvije kćeri. Obje su pravnice, jedna radi kao odvjetnica, a druga je vježbenica u jednom odvjetničkom uredu. On je također do otprilike dvije godine radio kao odvjetnik, a i sada povremeno radi, koliko može, iako je u mirovni. Znam da je Imoćanin, i to, kako kažu, “varešanin” - priča naš sugovornik o svom temperamentnom susjedu.

U Banskim dvorima tvrde kako “predsjednik Vlade ne poznaje tog čovjeka, niti ima ikakve veze s njim”. Stoga odbacujemo bilo kakvo povezivanje predsjednika Vlade i HDZ-a s navedenim incidentom koji se dogodio na dan izbora, poručili su iz Vlade.

Pokušali smo jučer dobiti izjavu i od Branimira Jovića, ali on se na mobitel koji je registriran na njegovoj kućnoj adresi nije javljao. Dok se bavio odvjetništvom, imao je ured u Kranjčevićevoj ulici, a tridesetorici odvjetnika koje smo jučer kontaktirali nije bio poznat. Samo je nekima na spomen njegova imena bilo površno poznato da su ga sretali u nekim postupcima na Općinskom građanskom sudu u parnicama.

Što se, pak, tiče tvrtke CATCH 22 PIJETAO koju je registrirao u siječnju 2017. godine na Trgovačkom sudu u Rijeci, sa sjedištem u Perušiću, naš sugovornik tvrdi kako je, s obzirom na to da mu je supruga iz Perušića i da je naslijedila neku zemlju, vjerojatno pokrenuo neki posao s uzgojem peradi i da mu to vodi šogor.

Policiji smo poslali i upit hoće li protiv Jovića prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, a odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Odvjetnička komora: Više nije naš član

Hrvatska odvjetnička komora izvijestila je da je Branimir Jović izbrisan iz imenika Hrvatske odvjetničke komore 27. travnja 2017. godine zbog odlaska u mirovinu.

HOK je odgovorio na upit vezan za incident koji se dogodio 5. siječnja 2020. godine kada je Branimir Jović verbalno napao Zorana Milanovića na biračkom mjestu. (Dušan Miljuš)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:22