E-DNEVNIK

POŽEŠKA BISKUPIJA TRAŽI OD ŠKOLA DA UPIŠU KAKO JE VJERONAUK OBAVEZNI PREDMET Ministrica Divjak eskpresno reagirala: 'Vi niste nadležni!'

Split, 101018.
Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blazenka Divjak boravi u sluzbenome radnom posjetu Sveucilistu u Splitu. Ministrica Divjak sastala se s novom upravom Sveucilista na celu s rektorom prof. dr. sc. Draganom Ljuticem u prostoru Filozofskog fakulteta.
Na fotografiji: Blazenka Divjak i Dragan Ljutic
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

 

Svim školama Požeško-slavonske županije stigla je ovih dana obavijest Ureda požeške biskupije, kojom se detaljno objašnjava tretman izbornog predmeta vjeronauk u školama.  U obavijesti stoji kako prilikom kategorizacije predmeta katoličkog vjeronauka unutar izbornika u sustavu e-dnevnika i e-matice, treba birati – obavezni predmet.

Na sumnje pojedinih ravnatelja na poruku Požeške biskupije reagirala je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak:

- Tehničke upute školama vezane uz korištenje sustava e-dnevnika školi daju isključivo Carnet i nadležno Ministarstvo. Nadležnosti su jasne i tražimo da se poštuju. Vjeronauk je izborni predmet, a pravila izvođenja mogu se naći u relevantnim propisima – izjavila je Divjak.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo