OBITELJSKO NASILJE

POŽEŠKI ŽUPAN PRED IZBACIVANJEM IZ HDZ-a Stranka protiv njega pokreće disciplinski postupak, zahtijevaju da zbog optužnice podnese ostavku

Andrej Plenković, Alojz Tomašević, Mara Tomašević
 HANZA MEDIA

Nakon što je u srijedu na stranicama Državnog odvjetništva objavljena informacija o podizanju optužnice protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića (HDZ), on je večeras samo rekao kako zasad nema nikakav komentar i ne daje izjave.

Nije se dugo čekalo niti na stranačku reakciju.

Iz vrha HDZ-a doznaje se u srijedu da bi Tomašević (HDZ), nakon podizanja optužnice zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda, trebao podnijeti ostavku na mjesto župana što je na tragu zaključka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke od prije dva tjedna.

Uz to, u HDZ-u se najavljuje i pokretanje postupka za isključenje Tomaševića iz stranke o čemu treba odlučiti Visoki sud časti.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, s namjerom da je omalovaži, svojoj supruzi često govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom te da ju je istodobno rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je u oštećenici izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva, stoji u priopćenju.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., s namjerom da je ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te da ju je rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu ju je i ozlijedio, stoji u priopćenju ODO-a.

U studenome prošle godine, nakon što su informacije o nasilju objavljene u medijima, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je novinarima da će se o isključivanju Tomaševića iz HDZ-a rješavati u toj stranci. Plenković je nakon povratka iz Budimpešte rekao kako mu je bitno da je on "u ovakvim okolnostima izabrani župan".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:23