‘BIO JE PRAVI LIDER‘

Poznati hrvatski poduzetnik: ‘Spreman sam biti sponzor i organizator povratka Tita u Kumrovec!‘

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je kako će Tita vratiti Hrvatima u Kumrovec, a Kuću cvijeća, gdje je sada sahranjen, pretvoriti u Muzej srpske povijesti

Ivan Komak

 Vlado Kos/Cropix

Spreman sam biti sponzor i organizator povratka Tita u Kumrovec, rekao nam je Ivan Komak, osebujni direktor tvrtke Prvo hrvatsko pivo koja proizvodi Osječko pivo te glavni sponzor NK Zrinski Osječko 1664, lidera 2. HNL s kojim planira ove sezone ući i u 1. HNL.

Povratak Tita u Kumrovec kao ideju koju bi htio realizirati, Komak nam je prvi put usput spomenuo kada smo razgovarali prije četiri mjeseca, a sada, nakon što je tehnički gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio kako će Josipa Broza Tita "vratiti Hrvatima u Kumrovec, a Kuću cvijeća, gdje je sada sahranjen, pretvoriti u Muzej srpske povijesti", nazvali smo Komaka da provjerimo je li još uvijek zagrijan za tu ideju.

- Apsolutno. Ja sam spreman biti sponzor tog projekta i da to organiziram, ali to bi trebao biti ozbiljan projekt u koji sam ja spreman ući, biti sponzor, ako treba i organizator cijele priče da krenemo u to i da ga vratimo kući - kazao nam je Komak u telefonskom razgovoru, pa objasnio što koji ga motivi pogone.

- Nikada nisam bio komunist, moji su bili bogataši i bez toga, a ja ga do 90-ih godina nisam volio. No, u međuvremenu sam sagledao i zaključio da je on bio pravi lider, koji je znao voditi zemlju. Tito je držao skupa tri religije i šest nacija, a od pola Europe smo bili ekonomski bolji, imali smo slobodu kakvu nitko nije imao. Bili smo Amerikanci prije Poljaka, Mađara, Rusa, Rumunja, Bugara... i sada je odjednom postala sramota biti za Tita - veli Komak i dodaje.

- Kod nas nikada ništa ne valja, a sve se svodi na neku mržnju. Meni je to kao vjerniku neprihvatljivo. Idem u crkvu pet puta tjedno i ne volim kada se plasiraju neistine o partizanima, a istina je da su se oni borili za slobodu. Konačno, njega je svijet priznao, prihvatio i prigrlio, a mi se pravimo pametni. Zaslužio je da ga vratimo u Kumrovec. Pa, zamislite koliko bi samo kineskih turista došlo zbog njega u Kumrovec. Treba to gledati i s te, turističke, financijske strane - poručio je Komak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:35