U JEKU ŠTRAJKA

PREDRAG ŠTROMAR 'Divjak ima podršku HNS-a i ostat će ministrica'

Predrag Štromar i Blaženka Divjak
 Damir Krajac / CROPIX

HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar rekao je u četvrtak da ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ima podršku HNS-a te kako ne očekuje da će ju premijer Andrej Plenković smijeniti, već je uvjeren da će ona ostati ministrica.

- Ministrica Divjak ima podršku HNS-a. Ona je učinila izuzetno puno u ove dvije i pol godine. Zaboravljamo kakva reforma je napravljena, za koju Europska komisija kaže da je najveća reforma koju provodimo - rekao je Štromar na konferenciji za novinare ispred Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Dodao je da tu reformu provodimo za djecu, mlade i učenike koji će se moći, kad završe školovanje, bolje i kvalitetnije snalaziti u životu.

- HNS je dio Vlade i mi donosimo odluke i tako će biti i dalje - odgovorio je Štromar na pitanje ima li Divjak autoritet u Vladi i jednako pravo kao HDZ-ovi ministri i zašto njezini pregovori s premijerom Plenkovićem ne završavaju isto kao tih ministara.

Na pitanje očekuje li da će premijer Andrej Plenković smijeniti ministricu Divjak, Štromar je kratko odgovorio: "Ne".

- Ministrica će ostati ministrica - dodao je i objasnio da ministrica Divjak ima puno posla.

- Imamo još 10-11 mjeseci. Treba 'Školu za život' stvarno napraviti tako da omogući našoj djeci kvalitetnije obrazovanje. Puno smo napravili, neki koraci su učinjeni, ali ima još dosta koraka - poručio je Štromar.

Komentirajući novinarsku tvrdnju da nema uopće škole, a ne da nema "Škole za život", Štromar kaže da će sigurno biti škole jer će ovi pregovori kad-tad završiti.

- Apeliram na sve - završite te pregovore, ne radi sindikalista, ne radi političkih poena, nego radi nastavnika i što je najbitnije, radi učenika, koji zaslužuju ići u školu i dobiti nova obrazovanja. Moramo sve učiniti za naše učenike - poručio je.

Upitan ima li on kao potpredsjednik Vlade neki utjecaj na ovu situaciju, Štromar je rekao da oni o tome razgovaraju, ali zna se koje su odgovorne osobe u Vladi koje dogovaraju izmjenu pravilnika i koeficijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:37