VAŽAN DATUM

PREDSJEDNICA ČESTITALA DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE 'Odlukama ZAVNOH-a očuvana je hrvatska državnost i postavljen temelj proglašenja neovisne RH'

Kolinda Grabar Kitarović
 Dragan Matic / HANZA MEDIA

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović čestitala je u četvrtak svim hrvatskim državljankama i državljanima Dan antifašističke borbe. Čestitku prenosimo u nastavku:

- Pozivom na borbu protiv fašističke okupacije zemlje hrvatski su antifašisti 22. lipnja 1941. u šumi Brezovici započeli četverogodišnju borbu za narodnu slobodu i socijalna prava. Svojim sudjelovanjem na strani Saveznika hrvatski je narod, zajedno s pripadnicima nacionalnih manjina, dao važan doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom. Proglašenjem Federalne Države Hrvatske i drugim odlukama ZAVNOH-a sačuvana je hrvatska državnosti i postavljen temelj za proglašenje demokratske i neovisne Republike Hrvatske, koju smo obranili od velikosrpske agresije i oslobodili u Domovinskom ratu.

Te povijesne zasluge hrvatskih antifašista dostojanstveno obilježavamo, s punim poštovanjem prema svim žrtvama tijekom i nakon Drugoga svjetskoga rata.

Svim hrvatskim državljankama i državljanima srdačno čestitam Dan antifašističke borbe - priopćili su iz Ureda predsjednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:50