PREMINUO MARIJAN HANŽEKOVIĆ

PREDSJEDNICA GRABAR-KITAROVIĆ IZRAZILA SUĆUT OBITELJI HANŽEKOVIĆ 'Njegovom smrću izgubili smo čovjeka koji je iskreno živio vrednote humanizma'

 Goran Mehkek / CROPIX

U povodi smrti odvjetnika Marijana Hanžekovića sućut njegovoj obitelji izrazila je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

- S tugom sam primila vijest o smrti poštovanog gospodina i moga prijatelja Marijana Hanžekovića. Dugo se strpljivo i hrabro borio s teškom bolešću, s vjerom u ozdravljenje, u dobro. Tako je živio cijeloga života. Predanim radom izgradivši uspješnu odvjetničku karijeru, bio je, kao i mnogi članovi njegove obitelji, kojom se ponosio, istinski humanist, često podupirući mnoge akcije i pothvate za opće dobro, nikada to ne ističući. Bio je čovjek koji je mnogima bio istinski prijatelj, spreman pomoći kad god je trebalo. Njegovom smrću izgubili smo ne samo jednoga od najuglednijih hrvatskih odvjetnika nego i čovjeka koji je iskreno živio vrednote humanizma, u koji je vjerovao. Takva ću ga pamtiti zajedno sa svima koji su ga cijenili i voljeli.

Poštovana obitelji Hanžeković, primite izraze moje iskrene sućuti, napisala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Plenković: Dao je veliki doprinos hrvatskom društvu

Izraze sućuti uputio je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

- Poštovana obitelji, sa žaljenjem sam primio vijest o smrti gospodina Marijana Hanžekovića.

Istaknuti odvjetnik i bivši predsjednik Hrvatske odvjetničke komore dao je veliki doprinos hrvatskoj pravnoj struci, gospodarstvu, športu, umjetnosti i politici.

Svoju svestranost, znanje i stručnost pokazao je širokim društvenim aktivizmom i odgovornošću, uključujući i čuvanje nacionalne kulturne baštine.

Molim vas da u ime Vlade i moje osobno primite izraze iskrene sućuti i poštovanja, napisao je premijer Plenković.

Izraze sućuti uputio i predsjednik Sabora

Obitelji Hanžeković s izrazima sućuti obratio se i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

- Poštovana obitelji Hanžeković, u ime Hrvatskoga sabora i u osobno ime upućujem Vam iskrenu sućut u povodu smrti gospodina Marijana Hanžekovića.

Gospodin Marijan Hanžeković ostat će u sjećanju hrvatske javnosti kao pravni stručnjak i odvjetnik, uspješni poslovni čovjek, a pamtit ćemo ga i kao predanog sportskog i političkog djelatnika.

Primite još jednom izraze najdublje sućuti., stoji u izrazima sućuti predsjednika Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:39