REAKCIJA

PREDSJEDNICA GRABAR KITAROVIĆ O SLUČAJU DAMIRA ŠKARE I NJEGOVOM UHIĆENJU ZBOG SILOVANJA 'Žene trebaju prijaviti svaki oblik nasilja'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.09.2019. u 14:27

Sibenik, 040919.
Na tvrdjavi Barone odrzao se trilateralni sastanak predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarovic s predsjednikom Republike Slovenije Borisom Pahor i predsjednikom Republike Austrije Alexanderom Van der Bellen.
Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je osudila seksualno, obiteljsko i svaki drugi oblik nasilja, nakon što je u javnost dospio slučaj bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škare koji je uhićen slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget.

"Predsjednica Republike uvijek i bez rezerve najoštrije osuđuje seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja", poručili su iz Ureda predsjednice.

Predsjednica, ističu, potiče svaku ženu da prijavi svaki oblik nasilja te od institucija očekuje pravovremenu, brzu i učinkovitu reakciju.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a u četvrtak je najoštrije osudio svaki čin seksualnog nasilja te pozvao i predsjednicu da učini isto, izrazivši nadu da će u slučaju optužbi koje za silovanje terete bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škaru institucije što prije utvrditi činjenice i postupiti.

Apelirali su na predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, "da se žurno i odlučno ogradi od lika i djela Damira Škare koji je uhićen pod ozbiljnim optužbama za počinjenje kaznenog djela silovanja".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo