REZULTATI CROBAROMETRA

PREDSJEDNICA GUBI POTPORU, ALI JE I DALJE NAJPOPULARNIJA Andrej Plenković ostvario najlošiji rejting otkad je na funkciji premijera

 
 Nova TV

Rezultati najnovijega Crobarometra, istraživanja koje je agencija IPSOS provela za Dnevnik Nove TV, još jednom su pokazali što hrvatski građani misle o našim političarima.

PREDSJEDNICA SVE VIŠE GUBI POTPORU

Predsjednica Republike izgubila je u srazu s Vladom, sudeći prema raspoloženju građana. Sad njezin rad podupire 46 posto, a ne podupire 45 posto. Ne zna njih 9 posto.

Nova TV

Gdje se istopila potpora predsjednici? Ona istu gubi već pet mjeseci. Izgubila je točno 10 posto potpore. Kod HDZ-a to ipak nije slučaj, ondje i dalje uživa potporu od 80 posto. Što se tiče ostalih stranaka, njezin rad podupire 25 posto SDP-ovih birača, 53 posto birača Mosta i 40 posto birača Živog zida.

TREBA LI SE PREDSJEDNICA ZABRINUTI? DA!

Predsjednica gubi potporu među biračima, a izbori dolaze. I ima razloga za zabrinutost. A kad se vidi kako je u istom mandatu stajao njezin prethodnik, a gdje je sad, mogla bi nešto i promijeniti. Naime, Ivo Josipović je u istom razdoblju svojega mandata imao 71 posto građana koji su odobravali njegov rad. Kad je popularnost u pitanju, 81 posto građana imalo je o njemu 2013. pozitivan dojam.

Nova TV

TKO SU NAJPOPULARNIJI, A TKO NAJNEPOPULARNIJI POLITIČARI?

Predsjednica je i dalje najpopularnija pa o njoj pozitivan dojam ima 59 posto, a negativan 33 posto građana. No i tu se topi potpora.

Na drugom je mjestu Ivan Vilibor Sinčić. O njemu pozitivan dojam ima 46 posto, negativan njih 39 posto, ali i on već peti mjesec gubi popularnost.

Nova TV

Božo Petrov i dalje dijeli građane - tako o njemu 44 posto ima pozitivan dojam, a negativan njih 42 posto.

Andrej Plenković trenutačno može računati da o njemu pozitivan dojam ima 35 posto, a negativan njih 54 posto. To je njegov najlošiji rejting.

Davor Bernardić, isto tako, nije popularan, baš kao ni premijer. O njemu negativan dojam ima 54 posto građana, a pozitivan 25 posto. Njemu je ovo drugi najlošiji rezultat koji ima kod građana.

Nova TV

TKO SU NAJPOPULARNIJI POLITIČARI U 4 VELIKE STRANKE?

Kod HDZ-ovih birača nema promjene i ondje je i dalje Kolinda Grabar-Kitarović najpopularnija, s potporom od 88 posto, odmah iz nje je Andrej Plenković, s potporom od 87 posto, a na kraju postojani Milan Bandić, koji je za 64 posto HDZ-ovih birača prvi izbor.

Nova TV

SDP-ovi birači, ako ih se pita, odabrali bi Anku Mrak Taritaš, s potporom od 75 posto. Potom je tu Davor Bernardić, s potporom od 55 posto, a na kraju Ivan Vilibor Sinčić, kojeg 49 posto birača SDP-a smatra pozitivnim.

Nova TV

Biračima Živog zida nema pitanja i lider im je Ivan Vilibor Sinčić, s potporom od 81 posto, potom Kolinda Grabar-Kitarović, s potporom od 55 posto, a na trećem mjestu, s istom potporom od 47 posto, su Bandić i Petrov.

Nova TV

Božo Petrov je lider kod birača Mosta. O njemu pozitivan dojam ima 88 posto birača, zatim je tu Kolinda Grabar-Kitarović, s potporom od 74 posto, a na kraju Ivan Vilibor Sinčić, s potporom od 53 posto birača.

Nova TV

Istraživanje je za Dnevnik Nove TV provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu, na uzorku od 975 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 %, a za rejtinge stranaka +/-3,6 %.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:54