OTKRILA ŠTO ĆE PODUZETI

PREDSJEDNICA 'Nisam imala nikakvih saznanja o aferi Hotmail, niti me o tome izvijestila SOA. Sljedeći tjedan sastat ću se s premijerom'

 
 CROPIX

Kolinda Grabar-Kitarović za Dnevnik Nove TV pisanim je odgovorom potvrdila da nije znala ništa o aferi 'Hotmail' i da će se idući tjedan sastati s premijerom. O odlasku Martine Dalić iz Vlade je rekla:

- Ostavka potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske Martine Dalić razborit je i odgovoran politički čin. Nijedan važan državni posao, pa tako ni postizanje nagodbe o restrukturiranju Agrokora, ne može ovisiti o jednom čovjeku niti smije biti njegov talac. Jedini cilj toga procesa jest stabilnost kompanije, očuvanje radnih mjesta i zadržavanje ukupne gospodarske stabilnosti. To je strateški državni interes. Dosadašnji tijek toga procesa može se ocijeniti uspješnim. Zadaća je nadležnih državnih tijela utvrditi sve relevantne činjenice glede sumnji na netransparentnost, mogući sukob interesa odnosno moguće povrede zakona, bez pritiska javnosti ili politike - poručili su iz Ureda Predsjednice i nastavili:

- Neovisno o tim aktivnostima, ključno je zadržati dinamiku postizanja nagodbe s ciljem očuvanja radnih mjesta i opstojnosti uključenih tvrtki. Predsjednica Republike izražava potporu Vladi Republike Hrvatske i izvanrednom povjereniku u nastojanima za uspješnim završetkom toga procesa - kažu iz Ureda.

- Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nije imala nikakvih saznanja o tzv. aferi Hotmail niti je o tome bila izvještena od Sigurnosno obavještajne agencije - stoji u odgovoru iz Ureda Predsjednice.

- Sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost bit će tema sastanka predsjednice s premijerom koji bi se trebao održati sljedeći tjedan.

S premijerom će Predsjednica idući tjedan raspravljati i o demografskim mjerama, a želi i zajedničku sjednicu Vlade o čemu će također biti govora na sastanku.

Iz Ureda su naglasili kako Predsjednica ima spremne demografske mjere i mjere za blokirane koje će uskoro javno objaviti.

Na kraju u odgovoru za Dnevnik Nove TV stoji da je Predsjednica zbog aktualne situacije otkazala put u Slovačku i Crnu Goru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:29