KRITIČNA PREMA VLADI

PREDSJEDNICA O RAMLJAKU 'Njegova pozicija je neodrživa! Honorari savjetnika su pretjerani, duboko nemoralni i u konačnici riječ je o sukobu interesa!

 
 CROPIX

Prije nego što je Ante Ramljak sinoć dao ostavku na mjesto Vladinog izvanrednog povjerenika za Agrokor, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je u intervjuu za Globus kako je njegova pozicija neodrživa.

Oko Agrokora ste se razišli s Vladom. Što misliti, kako zapravo Vlada kormilari u ovoj krizi?

- Da, bila sam vrlo kritična prema honorarima savjetnika. Mislim da su oni pretjerani, duboko nemoralni i da je u konačnici riječ o sukobu interesa. A najnovije informacije po kojima je gospodin Ramljak bio, nakon imenovanja za Vladina povjerenika, još 20 dana zaposlen u tvrtki Texo Management, koja je kasnije sklopila milijunski ugovor s Alix Partnersom, dakle posredno s Agrokorom, po mojem mišljenju čine poziciju gospodina Ramljaka, kao Vladina povjerenika, neodrživom - kazala je Grabar Kitarović.

- Nijedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih 10 mjeseci. Treba biti fer i priznati da se ova Vlada našla u krizi s Agrokorom koja nije nastala preko noći i u nastalim okolnostima preuzela je odgovornost te spriječila urušavanje gospodarskog sustava. Ono što je dobro jest da se stanje stabiliziralo, da su sačuvani poslovi i radna mjesta. A riječ je o ogromnom broju ljudi.

- Ali moram reći i to da me posebno brine činjenica da je slučaj Agrokor Vladi oduzeo toliko energije da se svi sada bavimo gašenjem požara, a ne novim investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta, reformom državne uprave... - upozorila je Grabar Kitarović.

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanome izdanju novoga broja Globusa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:03