REFORMA KABINETA

PREDSJEDNICA ODLUČILA SMIJENITI SVOG NAJDUGOVJEČNIJEG SAVJETNIKA Umjesto njega, na Pantovčak stiže poznata bivša TV urednica?

Kolinda Grabar-Kitarović i Mate Radeljić
 Davor Pongracic / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je zahvaliti se svom dosadašnjim savjetniku za unutarnju politiku Mati Radeljiću, ali on odbija sam podnijeti ostavku, saznaje N1. - Bit ćete pravovremeno obaviješteni - rekli su kratko iz Ureda predsjednice.

Mate Radeljić najdugovječniji je predsjedničin savjetnik i s njom je na Pantovčaku od prvoga dana. Njegovo ime spominjalo se najčešće u kontekstu kritika koje je predsjednica upućivala na račun rada Vlade, pa bi i njegov odlazak mogao biti motiviran željom Kolinde Grabar-Kitarović da popravi odnose s Plenkovićem.

Usred rasprava o odnosima predsjednice i premijera Plenkovića, kao i o podršci HDZ-a koju će imati ili ne za drugi mandat, razotkrivena je i afera SMS, u kojoj se sve intenzivnije počeo spominjati i njezin savjetnik za nacionalnu sigurnost Vlado Galić.

Prije nekoliko dana objavljeno je da Galić odlazi zbog moralnih i etičkih razloga bez dodatnih pojašnjenja, a mnogi komentatori najavljivali su i da je sljedeća osoba koja će napustiti Pantovčak upravo Mate Radeljić.

Predsjednica će morati popuniti više mjesta u svom timu, a saznaje se kako je o tom procesu obavljen i razgovor s bivšom novinarkom HTV-a, Nove TV, Al Jazeere Balkans i RTL-a Mirjanom Hrgom kao jednom od kandidatkinja.

N1 televizija zatražila je od Ureda predsjednice komentar ovih informacija.

- S obzirom da navedena odluka nije donesena, isto ne možemo komentirati. Nadalje, a prema dosadašnjoj praksi, o svim odlukama predsjednice Republike, bilo vezano uz razrješenja ili imenovanja u Uredu predsjednice Republike, bit ćete pravovremeno obaviješteni - odgovorili su iz Ureda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:18