SASTANAK

Predsjednica primila predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.04.2018. u 22:14

Predsjednica.hr

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je u ponedjeljak predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova s kojim je razgovarala o pomacima u rješavanju pitanja od značaja za unaprjeđenje položaja Hrvata u Srbiji, nakon nedavnog službenog posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Na sastanku se osvrnulo i na posljednja zbivanja od utjecaja na hrvatsku zajednicu, aktivnosti hrvatske manjine i daljnju potporu institucija RH očuvanju identiteta i zaštiti njihovog položaja, kaže se u priopćenju.

Tijekom Vučićeva posjeta Hrvatskoj u veljači, on i hrvatska predsjednica istaknuli su da im je stalo da Hrvati u Srbiji i Srbi u Hrvatskoj doživljavaju te države kao svoje domovine u kojima ostvaruju sva svoja ljudska i manjinska prava.

Tomislav Žigmanov nedavno se našao na meti haškog osuđenika i zastupnika u Skupštini Srbije Vojislava Šešelja koji je, samo 24 sata poslije izricanja presude za progon Hrvata ’90-ih godina, rekao kako je spreman ponoviti svoje zločine i to protiv dvojice kolega parlamentaraca Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka. “Intenzivno se pripremam za ponavljanje svojih ratnih zločina, a krenut ću od Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka”, izjavio je Šešelj.

Predstavnike hrvatske manjine u Vojvodini trebao je prošlog tjedna posjetiti i predsjednik hrvatskog sabora Gordan Jandroković ali je posjet hrvatskog izaslanstva prekinut nakon Šešeljeva ispada u Skupštini Srbije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo