PUT U SAD

PREDSJEDNICA U BOSTONU Grabar Kitarović uručila odlikovanje poznatom hrvatsko-američkom znanstveniku Marinu Soljačiću

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.12.2017. u 21:57

Photo by Allegra Boverman. During the visit to MIT of the President of Croatia, Kolinda Grabar-Kitarović, on Monday, Dec. 4, 2017. She met MIT President Rafael Reif and gave two medals to Physics Professor Marin Soljacic, who is also from Croatia. School of Science Dean Michael Sipser was also on hand.
Allegra Boverman

Predsjednik MIT-a Rafael Reif, Marin Soljačić i Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je stigla u Boston u kojem počinje radni posjet Sjedinjenim Američkim Državama, piše HRT.

Odmah po dolasku u Boston sastala se s članovima zaklade New England Friends of Croatia, klubu koji je osnovan prije 25 godina i okuplja Hrvate i prijatelje Hrvatske u Bostonu.

Predsjednica je posjetila i Tehnološki Institut Massachusettsa (poznatiji kao MIT) gdje je uručila odlikovanja poznatom hrvatsko-američkom znanstveniku Marinu Soljačiću.

Ostak ponedjeljak će u cijelosti je posvećen susretima s akademskom zajednicom i razgovorima s čelnim ljudima vodećih sveučilišta u Bostonu, u sklopu čega će na Sveučilištu Tufts Grabar Kitarović održati i predavanje o hrvatskoj vanjskoj politici.

U utorak će se Grabar Kitarović u New Yorku sastati s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom, dok će u srijedu govoriti na sjednici Vijeća sigurnosti o radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo