KRAJ PRVOG DANA POSJETA

PREDSJEDNICA UGOSTILA VUČIĆA NA SVEČANOJ VEČERI Na mojim rukavima je danas pisalo 'hrabrost'. Nadam se da će sljedeći put pisati 'mudrost'

 
 Ured predsjednice

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović priredila je u ponedjeljak navečer u svojoj službenoj rezidenciji na Pantovčaku svečanu večeru za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i delegaciju i iskoristila priliku da još jednom istakne značaj posjeta šefa srpske države, piše srpska novinska agencija Tanjug.

Ona je, u obraćanju uzvanicima, rekla da je čula da je i u Srbiji najbitnije biti dobar domaćin.

- Isti je slučaj i kod nas. Moja majka se uvijek trudila da gosti koji dolaze kod nas ne odu poslije na roštilj, našalila se predsjednica Grabar Kitarović.

Istaknula je da je posjet predsjednika Vučića značajan.

- Na mojim rukavima je danas pisalo 'hrabrost'. Nadam se da će sljedeći put pisati 'mudrost', naglasila je Grabar Kitarović i dodala da je velika obožavateljica motivacijskih poruka.

Ona se Vučiću i delegaciji ispričala ako su doživjeli neku neugodnost te dodala da se radi o manjini, a da većina Hrvata želi razgovore i dogovor.

Predsjednik Vučić je uzvraćajući ocijenio da je gostoprimstvo, koje mu je ukazano u Zagrebu na visokoj razini i pozvao Grabar-Kitarović da dođe u Srbiju jamčeći joj da će se uvjeriti u srpsko gostoprimstvo.

Još jednom je ponovio da ne mari za prosvjede koji su održani tijekom dana u Zagrebu. Izrazio je zadovoljstvo što u srpskim medijima, kako tvrdi, nije bilo negativnog na račun Hrvata povodom ovog posjeta.

Vučić se našalio da je nazvao ministra Aleksandra Vulina i poručio mu da i za njega važi 100 dana šutnje na teme iz prošlosti. Vučić je kazao da se nada boljim odnosima Hrvatske i Srbije, a dodao je da je posebno zadovoljstvo što se danas na Gospodarskom forumu okupio veliki broj gospodarstvenika iz Srbije.

Inače, svečana večera kasnila je zbog susreta predsjednika Vučića i kardinala Josipa Bozanića. Na Pantovčaku su između ostalih bili predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednica Vlade Martina Dalić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, glumac Miki Manojlović i mnogi drugi.

Gostima na Pantovčaku bio je poslužen zagorski menu, a komplimente kuharicama izrazio je i gost iz Srbije.

Vučić u utorak nastavlja posjet Hrvatskoj obilaskom mjesta Vrginmost, u kojem živi srpsko stanovništvo i sudjelovanjem na skupštini Srpskog narodnog vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:15