DVIJE VERZIJE

PREDSJEDNIČKI KANDIDAT PRIČA JEDNO, A POLICIJA DRUGO Škoro: 'Zaustavili su nas zbog migranata'; MUP 'Presreli smo ih zbog prebrze vožnje'

 
 CROPIX

Upravo na ovom putu ponovno smo bili pregledani od strane hrvatske policije, jedanput smo bili i pregledani od ljubaznih hrvatskih policajaca zbog ove situacije vezana za ilegalne migracije - rekao je Miroslav Škoro u Dubrovniku, na presici na kojoj je pozvao na angažiranje vojske na granicama.

Provjerili smo riječi predsjedničkog kandidata i utvrdili da je ispustio ključni dio koji se odnosi na njegovo putovanje u pravcu juga ličkim dijelom autoceste A-1. Policija ga je doista zaustavila, bilo je to u ponedjeljak, 4. studenog u 11.27 sati. Škoro je u tom trenutku bio suvozač, a vozilom, kombijem zatamnjenih stakala registracijskih oznaka OS-223-MI je upravljao Stipo Mlinarić (50). Nisu zaustavljeni zbog kontrole na migrante, obično se takva vozila kontroliraju kada prometuju u pravcu sjevera, već zbog prebrze vožnje.

Naime, presretač PU ličko-senjske utvrdio je brzinu Škorina kombija od 170 km/h, prestigao ga, te potom preusmjerio na odmorište Ličko Lešće. Po proceduri je utvrđen identitet vozača te mu je predočena snimka, kao i informacija da je vozio 40 km/h više od ograničenja.

Odmah su mu skinuli 10 km/h tolerancije te je evidentirana brzina od 160 km/h, zbog čega je trebao platiti 500 kuna kazne. Kako vozač nije prekršajno kažnjavan u posljednje dvije godine ispunio je uvjete tzv. mjere pisanog upozorenja, odnosno, prošao je samo s opomenom. Nakon nekoliko minuta kombi je bez problema nastavio vožnju prema Dubrovniku.

Prekoračenje brzine

Vozač Miroslava Škore Stipo Mlinarić poznata je osoba iz braniteljskih krugova, ali i jedan od junaka desnice zbog činjenice da je bio suborac vukovarskog heroja, generala Blage Zadre, te je s njime bio i u trenutku njegova stradanja. Bio je pripadnik vukovarskog Turbo voda, dragovoljac s Trpinjske ceste i bivši je logoraš. Brat mu Mile strijeljan je na Ovčari. U svojim javnim istupima kritičan je prema predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću.

- Predsjednički kandidat Miroslav Škoro se izjavom o migrantima referirao na situaciju kod Hrvatske Kostajnice od prije tri tjedna kada je policija zaustavila i pregledala vozilo - kazao je direktor komunikacija u Škorinom stožeru, Mate Mijić.

U odnosu na prometni prekršaj potvrdio je da je u ponedjeljak na putu u Gospić kombi u kojem je bio Škoro zaustavljen zbog prekoračenja brzine. Inače, Škorin tim tvrdi da je vozač vozio 129 na mjestu na kojem je ograničenje bilo 100.

- Vozač je dobio opomenu budući da je riječ o sitnom prekoračenju brzine do koje je došlo zbog promjene ograničenja brzine. Ograničenje je spušteno zbog lošijih uvjeta na cesti i to je bio razlog prekoračenju - kazao je Mijić. Naveo je i da Škorin vozač nije prije bio kažnjavan.

Na pitanje jesu li točne informacije da Škoro u kampanji vozi JollyJevo vozilo, Mijić je odgovorio negativno navodeći kako je kombi unajmljen od “druge agencije”.

- Nama je zanimljivo kako iz policije cure osobni podaci. Miroslavu Škori se gleda sve, pa i vozač koji je povezan s njim kada negdje prekorači brzinu. To odmah postaje stvar medijskog interesa. To nam je također zanimljivo, budući da nije Miroslav Škoro upravljao vozilom koje je prekoračilo brzinu - kazao je Mijić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 08:05