STRAŠNA TRAGEDIJA

PREMIJER PLENKOVIĆ IZRAZIO SUĆUT OBITELJIMA ŽRTAVA POTRESA U ALBANIJI Hrvatsku u Albaniju šalje specijalizirani tim za spašavanje osoba iz ruševina

 
Andrej Plenković
 Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izrazio je sućut obiteljima žrtava potresa koji je u utorak pogodio Albaniju.

Plenković je na svom službenom Twitter profilu objavio da je razgovarao s premijerom Albanije Edijem Ramom te da je Vlada RH odlučila helikopterom Hrvatske vojske u Albaniju poslati specijalizirani tim za spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

"U razgovoru s albanskim premijerom (Edijem Ramom) izrazio sam sućut obiteljima žrtava te suosjećanje s albanskim narodom u povodu snažnog potresa koji je pogodio Albaniju. Na temelju odluke (Vlade Republike Hrvatske), Hrvatska će helikopterom Hrvatske vojske u Albaniju poslati specijalizirani tim za spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe Ravnateljstva civilne zaštite (Ministarstva unutarnjih poslova RH)", napisao je Plenković.

Sućut obiteljima žrtava izrazila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Duboko me ražalostila vijest o razornim potresima u Albaniji. Suosjećam s cijelim albanskim narodom i obiteljima stradalih te želim brz oporavak ozlijeđenima", poručila je na Twitteru.

Podsjetimo, razoran niz potresa u utorak je pogodio Albaniju, a lokalni mediji javljaju kako je poginulo više osoba te da ih je više od 300 ozlijeđeno. Brojne su osobe još uvijek zarobljene u ruševinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:09