UVJET ZA EU

Premijerka Kosor zbog topničkih dnevnika radila i nedjeljom

Premijerka je nakon sastanka kratko izjavila kako ne može govoriti o detaljima, no da su razgovori vođeni 'na tragu nedavnih odluka Vlade RH i Savjeta o intenziviranju istrage'
Zagreb, 190609.?Vlada.?Redovita sjednica Vlade RH.?Na slici: Ivan Simonovic ministar pravosudja, Jadranka Kosor potpredsjednica Vlade i branitelja i medjugneracijske solidarnosti i Gordan Jandrokovic ministar vanjskih poslova i europskih integracija uoci pocetka sjednice.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor u Banskim je dvorima jučer održala zatvoreni sastanak s članovima Savjeta za suradnju s Haaškim sudom, na kojem je dogovoreno intenziviranje administrativne istrage u potrazi za topničkim dnevnicima iz Oluje, javlja HTV.

Na sastanku su bili glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, te ministri vanjskih poslova Gordan Jandroković, pravosuđa Ivan Šimonović i unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Premijerka je nakon sastanka kratko izjavila kako ne može govoriti o detaljima, no da su razgovori vođeni "na tragu nedavnih odluka Vlade RH i Savjeta o intenziviranju svih onih poslova administrativne istrage" vezane uz topničke dnevnike.

I ministar Šimonović potvrdio je da se razgovaralo o administrativnoj istrazi kako bi se udovoljilo zahtjevu glavnog tužitelja Haaškog suda Sergea Brammertza.

- Ono što radi Vlada je administrativna istraga, onaj dodatak gdje se ide po smjernicama kako je tražio Brammertz. Nadam se da će biti zadovoljniji - rekao je Šimonović.

Na pitanje hoće li biti novih ispitivanja sudionika Oluje o topničkim dnevnicima, premijerka je rekla kako Vlada radi svoj posao, a da je "Savjet, kao što se vidi, i danas zasjedao".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:03