HITNO HOSPITALIZIRAN

PREMIJEROV OTAC LIJEČI SE NA REBRU Pozlilo mu je prije desetak dana, stanje se poboljšalo, mogao bi doma krajem tjedna

 
U krugu: Andrej Plenković
 Boris Kovacev, Ronald Gorsic / CROPIX

Zadnjih desetak dana premijer Andrej Plenković često boravi u KBC-u Zagreb. Mnogi koji su ga susreli na najvećem zagrebačkom “bolničkom brdu” pitali su se je li sve u redu s premijerovim zdravlje s obzirom na gotovo svakodnevne posjete koje je teško bilo ne primijetiti jer uz Plenkovića uvijek stiže i osiguranje. No, kako Jutarnji list doznaje, sve je u redu s premijerovim zdravljem, a zadnjih desetak dana čest je gost na Rebru jer dolazi u posjet svom ocu Mariju Plenković koji je na liječenju u toj zagrebačkoj bolnici.

Naime, Plenkoviću starijem, koji inače godinama živi u Sloveniji i predavač je komunikologije na mariborskom Fakultetu za elektrotehniku, računarstvo i informatiku, prije desetak je dana pozlilo pa je hospitaliziran u KBC-u Zagreb, točnije na Zavodu za metabolizam, čiji je pročelnik prof. dr. Željko Reiner. Razlog što ne leži na Klinici za urologiju s obzirom na zdravstvene probleme vjerojatno je činjenica da je Reinerov zavod manje “u radaru” pacijenata.

Zdravstveni problemi Marija Plenkovića počeli su prije gotovo 12 godina kad je obolio od teške zloćudne bolesti, što znači da je bilo potrebno liječenje citostaticima. Dobro se oporavio, ali ipak kemoterapije su ostavile, čini se, trag i na drugim organima, posebice bubrezima i srcu. Upravo je problem s bubrezima bio razlog hospitalizacije. Liječnici su, naime, morali ponovno uspostaviti bubrežnu funkciju kako bi Plenković mogao živjeti bez potrebe za dijalizom.

Kako doznajemo, Plenković stariji dobro se oporavlja, no liječnici će mu idućih dana obaviti i neke druge preglede te na kraju odrediti i novu terapiju. S obzirom na to da je njegovo zdravstveno stanje bitno bolje, najvjerojatnije će već krajem tjedna premijerov otac biti otpušten na kućnu njegu, odnosno vraća se u Sloveniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:04