ODLAZAK MILKE ZADRO

PREMINULA MAJKA BLAGE ZADRE U 98. GODINI ŽIVOTA Deset članova njezine obitelji borilo se za slobodu Vukovara, predsjednica ju je lani odlikovala

 
 Ured predsjednice

Majka poginulog vukovarskog generala Blage Zadre, Milka Zadro, preminula je u 98. godini u četvrtak u Vukovaru, okružena članovima obitelji u Domu za starije i nemoćne Vukovar gdje je živjela proteklih godina.

Prošle godine majku heroja odlikovala je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazavši kako joj je čast uručiti joj ga, ne samo jer je odgojila Blagu Zadru, već jer je u svojoj zajednici pokazala kako se voli Hrvatska, kako se bori za Hrvatsku i kako se gradi budućnost.

Vukovar su u vrijeme okupacije dobrovoljno branili i njezin sin Stanko, kćeri Danica i Marica, unuci Tomislav i Damir, te unuka Sanja, predvođeni upravo njezinim sinom Blagom. Milka je u ratu osim sina izgubila i unuka Roberta 10. travnja 1992. godine na Kupresu, a njezin suprug Jozo proživio je teška mučenja, te je 20. studenoga u obrani Vukovara i zarobljen, nakon čega je bio u logorima u Begejcima, Sremskoj Mitrovici i beogradskom zatvoru. Nakon što je oslobođen u razmjeni, umro je 1995. godine.

Posljednji ispraćaj preminule Milke Zadro bit će u petak u 15 sati na braniteljskom Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 08:58