PAO S LJESTAVA

Preminuo i odvjetnik Batarelo, zastupao je brojne poznate klijente, umro je od posljedica bizarne nezgode

Među njegovim viđenijim klijentima bili su i bivši ministar Ivan Herak, tajkun Miroslav Kutle, osumnjičeni narkodiler Saša Vukadin...
Mirko Batarelo
 Ranko Suvar/Cropix

Još jedan poznati odvjetnik, Mirko Batarelo (71) preminuo je nakon što je dulje vrijeme bio iznimno lošeg zdravlja nakon bizarne nezgode kada je pao s ljestava dok je pokušao promijeniti žarulju i pritom zadobio teške ozljede glave i kralježnice.

Batarelo je preminuo u subotu, a bit će pokopan u srijedu na samoborskom groblju. Batarelo, koji je nekada radio u zagrebačkoj carinarnici, studirajući uz rad završio je Pravni fakultet.

Odvjetnički ured otvorio je 1992., a specijalizirao se za postupke carinskih prekršaja, krijumčarenja, ali i velike predmete gospodarskog i klasičnog kriminaliteta.

Među njegovim viđenijim klijentima bili su i bivši ministar turizma Ivan Herak, tajkun Miroslav Kutle, osumnjičeni narkodiler Saša Vukadin, "kraljica kave" Kata Bakula i brojni drugi.

Mirko Batarelo u javnosti je poznat kao jedan od aktera velikog pravosudnog skandala iz 2003. Bio je dobar prijatelj s Radovanom Ortynskim, pa se početkom 2000-ih pisalo o tome da je upravo on bio glavni razlog razdora između Šime Lučina, tadašnjeg ministra unutarnjih poslova i glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog.

Pisalo se i o neobičnoj provali u njegov ured u Gajevoj ulici u Zagrebu, a nekoliko godina kasnije pokraj njegove obiteljske kuće u Samoboru izgorjeli su BMW X5 i Golf "petica", koje su koristile njegova supruga i kći, ali ti požari nisu imali nikakve veze sa sudskim slučajevima nego su uzrok požara bile neispravne instalacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 12:29