AFERA U DRŽAVNOJ TVRTKI

PRESICA TRAJALA 4 MINUTE Šef Plinacra nije rekao ni riječ o zapošljavanju supruga ministrice

Konferencija za novinare trajala je 4 minute
 Admir Buljubašić / CROPIX

Predsjednik Nadzornog odbora Plinacra Ivo Družić obratio se danas u 11 sati novinarima kako bi pojasnio svoju ulogu u angažiranju odvjetnilčke kuće Gajski, Prka, Saucha i Partneri. Istaknuo je da nije ni na koji način o tome komunicirao niti sa premijerom Zoranom Milanovićem niti sa šefom premijerova kabineta Tomislavom Sauchu.

Odvjetnički ured, kaže, angažirao je zbog osobnog i profesionalnog povjerenja u odvjetnika Mladena Prku, a za Ivanu Sauchu kaže da je ne poznaje.

Međutim, Družić je odbio odgovarati na novinarska pitanja pa su tako izostali njegovi odgovori na sljedeća pitanja: zašto je angažirao društvo samo na temelju poznanastva s jednim odvjetnikom, zašto je to društvo izradilo pravno mišljenje i na točku u kojoj NO mora donijeti odluku o angažiranju odvjetničke kuće, je li ta usluga plaćena i komentar na činjenicu da i Zagrebački holding ulazi u posao sa tom odvjetničkom kućom, što je tvrtka u kojoj je prije Plinacra također bio šef Nadzornog odbora. O zapošljavanju supruga ministrice Anke Mrak Taritaš nije kazao niti riječi.

- Želim se prije svega ispričati svima onima koji nisu uspjeli doći do mene u posljednja dva dana, razlozi su privatne naravi i nemaju veze s Plinacrom. Ono što želim naglasiti je da niti sa gospodinom Milanovićem niti sa Sauchom nisam nikada razgovarao o anagažiranju odvjetnika.

Gospođu Sauchu nisam poznavao i jedini moj kontakt je odvjetnik Prka u kojega imam osobno i stručno povjerenje. Kada smo imenovani u NO Plinacra bili smo suočeni sa situacijom da moramo brzo donositi odluke i to relativno osjetljive odluke. Kako bisam uvijek bio suguran u moguće pravne posljednice nekih odluka, odlučio sam se za nezavisno stručno mišljenje od Prke, naglasivši da se radi o našem odnosu. Kako se ta praksa pokazala dobrom, NO je zaključio da uprava provede postupak angažiranja te kuće - rekao je Družić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:52