KAZNA ZA DILANJE

Presuda Miri Pivcu za šverc kokaina: Zateturao kad je čuo da će u zatvor na pet i pol godina

 Nikola Vilić/CROPIX

SPLIT - Kad je čuo današnju presudu, Miro Vlaj je problijedio i zateturao, njegova ljubavnica Kristina vrisnula je i gorko zaplakala, kompanjon Škara skrušeno je gledao u pod, a sudac Županijskog suda u Splitu Vlado Živaljić, zabrinut Pivčevim izgledom, dopustio mu je da sjedeći sasluša obrazloženje presude i naredio je pravosudnim policajcima da otvore prozore.

Tako je danas izgledalo čitanje presude Miri Pivcu (54) zvanom Miro Vlaj, kojom je osuđen na pet i pol godina zatvora za krijumčarenje 989 grama kokaina iz Nizozemske u prosincu prošle godine. Pivčev kompanjon Nino Škara (35) osuđen je na godinu dana manje.

- Tinta na vašoj prethodnoj presudi za dilanje još se nije ni osušila, a vi ste opet uhićeni zbog droge - slikovit je bio sudac Živaljić u obrazloženju. Pivac i Škara bili su optuženi da su početkom prosinca 2010. godine u Amsterdamu od nepoznatih osoba kupili 989,12 grama kokaina za navodno nepoznate naručitelje u Hrvatskoj. Pivac je po dojavi nizozemske policije uhićen u Zračnoj luci u Zagrebu, a droga je nađena nakon tri dana u Škarinoj prtljazi na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru.

Nino Škara u svojoj je obrani manje vodio brigu o sebi, a više o prvooptuženom Pivcu. Tvrdio je da ga je poveo u Amsterdam kao kušača droge.

- Nisam imao iskustva s tim pa sam Vlaja poveo da mi pomogne. On nije znao koliko droge kupujem i za koga - tvrdio je Škara. Međutim, čini se da ta strategija nije pomogla Pivcu, više puta do sada osuđivanom zbog dilanja heroina i kokaina.

Pravedna kazna

- Okrivljenici možda smatraju da je riječ o dobrom poslu koji im donosi brzu i značajnu zaradu, no ovdje se zapravo radi o rigidnom kriminalu. Izrekli smo strogu, ali pravednu sankciju. Što bi trebalo napraviti da Pivac shvati da se ne može ovako ponašati i baviti ovim poslom - istaknuo je sudac obrazlažući presudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 17:00