SUSJEDI IZ PAKLA

Pretučena Ružica iz Rovinja: Bojim se, policajci su došli tek kada su nas susjedi zamalo ubili!

Policiju smo zvale već tri, četiri puta, a oni su govorili da će doći tek kada nas napadnu, kaže jedna od žrtava

ROVINJ - Nakon što su moju prijateljicu i mene premlatili susjedi bojim se za svoj i život obitelji moje prijateljice.

Posebice stoga što policija nije ozbiljno shvatila prijetnje koje je obitelj Begzić i ranije upućivala mojoj prijateljici Ružici - kaže Zagrepčanka V. M. (51) dva dana nakon što su ih susjedi, otac, majka i sin, pretukli u stanu u Vodnjanskoj ulici u Rovinju.

Oko ponoći s ponedjeljka na utorak vlasnicu stana Ružicu Rošaci Eterović (68) i V. M., koja joj je došla u posjet, pretukla je tročlana obitelj.

30 godina u Rovinju

- Susjedi mi godinu dana, otkad sam kupila nekadašnji magazin koji preuređujem u apartman, zagorčavaju život, prijete mi i tjeraju majstore. Ne dopuštaju mi niti da se priključim na vodu.

Sve je kulminiralo u ponedjeljak navečer. Tada sam zvala policiju, kao i tri četiri puta ranije, ali oni su mi rekli da je riječ o imovinsko-pravnim odnosima i da ne mogu ništa učiniti, a da će intervenirati kad me susjedi napadnu.

Tada smo otišle - priča iz bolesničke postelje pulske bolnice Ružica Rošaci Eterović koja već 30 godina živi i radi u Rovinju. Ona i V. M. vratile su se, međutim, iste večeri u apartman kako bi izmjerile širinu prozora.

- Kada smo ušle u dvorište, čule smo žestoku obiteljsku raspravu na katu. Govorili su da treba krenuti u akciju i prebiti me, a ako treba i likvidirati. Čule smo kako glava obitelji govori da bi to trebao učiniti netko drugi za njih, no supruga je rekla da će, ako nemaju hrabrosti, ona to učiniti te prijaviti policiji da sam ju ja prva napala. Rekla je da će samo platiti sto eura kazne jer bi to bilo ubojstvo u samoobrani - priča Ružica.

Bacili joj mobitel

V. M. dodaje da je stariji Begzić tada rekao da je najbolje odmah napraviti veliku stvar jer se za male ide u zatvor, a za velike ne i neka odmah zovu svoju vezu u policiji.

- Odmah sam shvatila da misle ozbiljno. Pozvala sam Klaudiju (majku) i rekla neka nas puste da odemo iz apartmana. Dodala sam i da sam razgovor snimila na mobitel te da sam već pozvala policiju. No, njih troje su se spustili i počeli nas tući, vući za kosu i udarati gdje god su stigli, a moj su mobitel bacili - priča V. M.

Obje pretučene žene tvrde da istražitelji nisu dobro obavili očevid jer nisu s mjesta događaja uzeli otiske niti su snimili poprište događaja.

Do danas nisu uzeli ni Ružičinu izjavu. Ružici je u brutalnom premlaćivanju nastradalo koljeno, ima potres mozga, a slomljen joj je i kuk.

MUP: Za sukob su krivi loši odnosi

- Žene u dobi od 68 i 51 godinu, obje iz Zagreba, koje su zbog ozljeda kasnije prevezene u pulsku bolnicu, ozlijedio je 27-godišnjak iz Rovinja. Malo prije ponoći došao je u stan u kojem su bile žene. Prvo se posvađao s njima, a potom ih je i fizički napao. Na žene je nasrnuo zbog narušenih međususjedskih odnosa - izvijestili su iz pulske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:44