MIKULIN PUŠTEN NA SLOBODU

PRETUČENI SDP-ovac HAJDUKOVIĆ JE POSLJEDNJIH MJESECI IMAO JOŠ NEKOLIKO OZLJEDA Jednom mu je bila slomljena vilica, drugi put je imao modricu ispod oka

Tomislav Mikulin (u krugu), Domagoj Hajduković (u sredini), Davor Bernardić (desno)
 CROPIX

Tomislav Mikulin (26), dojučerašnji voditelj ureda predsjednika SDP-a Davora Bernardića, koji je osumnjičen za verbalni i fizički napad na Domagoja Hajdukovića, saborskog zastupnika i predsjednika osječko-baranjskog SDP-a, pušten je u utorak da se brani sa slobode.

Naime, nakon što je u nedjelju predvečer uhićen prema Hajdukovićevoj prijavi, Mikulin je sljedeće dvije noći prenoćio u PU osječko-baranjskoj, a onda je u utorak prijepodne doveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo s obzirom da je policija protiv njega podnijela kaznene prijave za nanošenje tjelesnih ozljeda i nasilje u obitelji. No, tužiteljstvo, nakon što je ispitalo Mikulina, nije našlo razloge zbog kojih bi za njega tražili istražni zatvor pa je mogao slobodno otići i u daljnjem će se postupku braniti sa slobode.

- Osoba je nakon ispitivanja na temelju kaznene prijave PU osječko-baranjske za kaznena djela iz članka 117. st. 2 i članka 179. a puštena da se brani sa slobode, jer Općinsko državno odvjetništvo nije našlo razloge za njegovo zadržavanje u istražnom zatvoru. U tijeku je provođenje svih izvida koji su potrebni za donošenje državnoodvjetničke odluke, nakon čega ćemo javnost izvijestiti o našoj odluci - rekao je Ivan Barna, glasnogovornik Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku.

Mikulina je, dakle, konkretno policija prijavila za kazneno djelo nanošenja tjelesne ozljede iz članka 117. st. 2 koji kaže da će onaj tko iz mržnje tjelesno ozlijedi ili naruši zdravlje bliskoj osobi, biti kažnjen zatvorskom kaznom od jedne do tri godine. Kad je riječ o kaznenoj prijavi za nasilje u obitelji, ona se odnosi na članak 179.a koji kaže da će onaj ‘’tko teško krši propise o zaštiti od nasilja u obitelji i time kod člana obitelji ili bliske osobe izazove strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba ili je dovede u ponižavajući položaj ili stanje dugotrajne patnje, a time nije počinjeno teže kazneno djelo, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do tri godine”.

Mikulin je, podsjetimo, nakon što se sve doznalo, isključen iz SDP-a, a dobio je i otkaz na radnom mjestu voditelja Bernardićeva ureda. Što se konkretno dogodilo i što je prethodilo njegovu napadu na Hajdukovića, još je nepoznato, a SDP-ov saborski zastupnik i njihov koordinator za IV. izbornu jedinicu i dalje ne komunicira s medijima, ali ni sa stranačkim kolegama. Prema informacijama koje smo dobili od nekolicine njih s kojima smo razgovarali, samo im je odgovorio na poruke podrške, zahvalivši što misle na njega.

Mnoge je zapravo iznenadila činjenica da je došlo do sukoba, a velika većina njih nije ni znala za bilo kakav odnos između njih dvojice. Ipak, nakon što se dogodio napad, neki su nam Hajdukovićevi prijatelji i stranačke kolege rekli da su se sjetili kako je u posljednjih nekoliko mjeseci imao dvije ozljede. Jednom mu je bila slomljena vilica, a drugi put je imao modricu ispod oka, a na njihova pitanja o tome što mu se dogodilo, odgovarao bi im da je pao i udario se.

- Ne kažem da nije govorio istinu, ali s obzirom na ovaj događaj sada, i te mi ozljede izgledaju, najblaže rečeno, čudne - rekao nam je jedan SDP-ovac.

Sukob se, inače, dogodio nedaleko od osječkog Autobusnog kolodvora, a jedan je Osječanin za 24 sata izjavio kako je vidio Hajdukovića dok je “hodao prljav od zemlje i trave prema svom autu, pomalo izgubljen. Vrata od auta bila su otvorena. Bilo mu je neugodno kad smo se sreli i pozdravili”. Napad se, podsjetimo, dogodio u nedjelju oko 17.30 sati, a Hajduković je sam obavijestio policiju, koja je nedugo zatim uhitila Mikulina, a SDP-ov županijski čelnik je otišao u KBC Osijek, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede.

U nedjelju je, pak, tijekom dana u hotelu Osijek održan izborni trening SDP-a za IV. izbornu jedinicu kojim je koordinirao upravo Hajduković. SDP-ovci s kojima smo razgovarali i koji su bili na tom skupu rekli su nam da Mikulina tamo nisu vidjeli, ali da je navodno viđen ispred hotela Osijek. Pretpostavlja se da se iz Osijeka u Zagreb trebao vratiti autobusom, pa su se on i Hajduković zbog toga i našli u blizini Autobusnog kolodvora, gdje je došlo do sukoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:22