KONZUM U ZAGREBU

PRIČA IZ MESNICE U DOBA KORONAVIRUSA Mesar Marko: 'Posebno mi je u sjećanju ostao prvi kupac u subotu ujutro, evo što je sve kupio'

Poručio bih kupcima da budu strpljivi i ne gube živce jer mesa i mesnih prerađevina ima i više nego dovoljno. Sve ćemo prebroditi, kaže Marko
 Damir Krajač / CROPIX
Poručio bih kupcima da budu strpljivi i ne gube živce jer mesa i mesnih prerađevina ima i više nego dovoljno. Sve ćemo prebroditi, kaže Marko

Početak radnog tjedna donedavno je značio manje količine mesa na pultovima Konzuma. Većina bi ljudi obavila veliku nabavu za vikend i prvi dani tjedna bili su mirni. No, prije nekoliko tjedana sve se promijenilo. Svaki je dan velika navala na trgovine, a posebno na odjele s mesom.

Piletina

Kaže nam to Marko Bedeković (36), mesar u Superkonzumu u zagrebačkoj Sarajevskoj ulici, koji primjećuje da ljudi stvarno puno kupuju, sve više i više kako vrijeme prolazi.

- Posebno je intenzivno posljednjih tjedan dana na svim odjelima, pa tako i na odjelu mesnice na kojem radim. Naši kupci najviše traže bijelo meso, piletinu i puretinu, te svinjetinu. Prošli tjedan, kad je još bilo toplo, puno je ljudi prije vikenda te u subotu i nedjelju kupovalo meso za roštilj. Posebno mi je u sjećanju os...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 23:11