KOBAN PROPUST

Prije nesreće u tunelu strojovođa dobio nalog: Prođite kroz crveno svjetlo

U nesreći je poginuo strojovođa Damir Domitrović (44) dok je njegov pomoćnik Marko Ostojić (23) lakše ozlijeđen i oporavlja se
 Tea Cimaš/Cropix

Prema neslužbenim informacijama, strojovođa vlaka koji je iskliznuo iz tračnica dobio je pismeni nalog da prođe kroz crveno, doznaje javlja HRT. Navodno su morali ignorirati signal koji je upozoravao da na pruzi nešto nije u redu. Predsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Nenad Mrgan potvrdio je tu informaciju u Dnevniku 3 .

U spomen na tragično preminulog kolegu strojovođe diljem zemlje u 10 sati zaustavili su vlakove i pritisnuli trube u svojim lokomotivama.

Nadaju se da će ova tragedija skrenuti pozornost mjerodavnih na dotrajalu željezničku infrastrukturu u koju se nije ulagalo više od 30 godina. Ovim putem apeliraju na hitnu obnovu jer svaka vožnja novi je rizik za njih i putnike. Velik problem predstavljaju im i nesavjesni i nestrpljivi vozači i pješaci koji ignoriraju signalizaciju i prometne znakove.

Sindikat strojovođa na konferenciji za novinare zatražio je neovisnu istragu kako bi se pronašao krivac za nesreću u Gorskom kotaru i pogibiju strojovođe.

Tvrde da se nesreća u Zalesini nije dogodila zbog odrona, već zbog urušavanja pružnog objekta na dionici gdje je obavljen remont.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:49