BENEDIKT XVI. U ZAGREBU

Pročitajte što sve smijete, a što ne smijete ponijeti na susret s Papom

Na susret s Papom nije dopušteno unositi oružje, metalne predmete, alkohol, staklene boce, kišobrane i sve ono čime bi se nekome mogla nanijeti ozljeda
Pope Benedict XVI waves to pilgrims upon his arrival in St Peter's square at the Vatican, on May 18, 2011 for his weekly general audience. AFP PHOTO / VINCENZO PINTO
 AFP

Iz Odbora Zagrebačke nadbiskupije za pripremu pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj svećenicima i vjernicima upućene su upute za sudjelovanje na slavljima s Papom.

Na susret s Papom nije dopušteno unositi oružje, metalne predmete, alkohol, staklene boce, kišobrane i sve ono čime bi se nekome mogla nanijeti ozljeda. Spomenute predmete policija će oduzimati na ulazu u štićeni prostor. Također, nije dopušteno unositi transparente, osim imena župa ili skupina, i isticati ih za vrijeme misnog slavlja.

Iz Odbora vjernicima preporučuju da ponesu pokrivala za glavu, za slučaj jakog sunca, i kabanice, u slučaju nevremena. Sa sobom smijete ponijeti hranu koja nije podložna brzom kvarenju, a voda se smije unositi samo u plastičnim prozirnim bocama.

Na Trgu bana Josipa Jelačića 4. lipnja bit će održano bdjenje. Dosad se prijavilo mnogo mladih tako da će Trg biti potpuno popunjen. S obzirom na veliki interes vjernika, ispred zagrebačke katedrale bit će postavljen veliki video zid s razglasom, a nakon bdjenja na Trgu, Papa će u svom papamobilu proći Kaptolom tako da će ga ondje okupljeni vjernici moći vidjeti izbliza.

Što se tiče misnog slavlja u nedjelju 5. lipnja na hipodromu, iz Odbora pozivaju vjernike da se što prije prijave, uz napomenu da ni oni koji zadnji dođu neće biti odbijeni jer svi koji to žele mogu doći na misu s Papom. Na hipodrom će se moći ulaziti već od pola noći, od 3 sata počinje predprogram ispunjen molitvama, pjesmama i meditativnim tekstovima. Iz Odbora preporučuju da do 8 sati svi vjernici budu na svojim mjestima.

Iz Odbora pozivaju vjernike da nakon što policija objavi kojom će se rutom, i u koje vrijeme, Papa svojim papamobilom kretati, izađu na ulice i svojom nazočnošću pozdrave Benedikta XVI.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 22:50