AFERI NEMA KRAJA

PROCURILE NOVE NEUGODNE INFORMACIJE ZA MINISTRA KUJUNDŽIĆA Spornu obiteljsku kuću kupili su od vlastite propale tvrtke za 100.000 eura

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2020. u 16:01

Zagreb, 191018.
Nekretnine u vlasnistvu obitelji Kujundzic.
Na fotografiji: Draskovec 8A, 8B.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Milan Kujundžić

Afera oko obiteljske kuće ministra zdravstva Milana Kujundžića danas je dobila novi nastavak. Naime, kako doznaje Telegram, ministar i njegova supruga su nekretninu u zagrebačkom Markuševcu kupili od njezine građevinske tvrtke prije likvidacije.

Za 100.000 eura obitelj Kujundžić je kuću u novogradnji od 131 kvadrata zatvorenog stambenog prostora, s dvije velike terase, dvije garaže i ogromnim vrtom kupila od tvrtke Zidni vrt d.o.o., u vlasništvu ministrove supruge Tatjane Kujundžić.

Spomenuta tvrtka, koja je danas likvidirana, bavila se izgradnjom stambenih i poslovnih prostora, a jednu od nekretnina, kao direktorica i vlasnica tvrtke, Tatjana Kujundžić prodala je suprugu i sebi, piše Telegram.

Dodaju i kako je iz ugovora o kupoprodaji jasno da je vrijednost kuće navedena kao 100.000 eura s uključenim PDV-om, a kako bi mogli realizirati kupnju kuće, Kujundžići u isto vrijeme podižu stambeni kredit u PBZ-u, koji glasi na suprugu, s ministrom kao solidarnim dužnikom.

Prema ugovoru o kreditiranju, piše Telegram, vještaci PBZ-a istu su kuću u tom trenutku procijenili prilično drugačije. Naime, oni su kuću procijenili na 2,3 milijuna kuna, odnosno 316.000 eura. Podsjetimo, ministar je u svojoj imovinskoj kartici kuću prijavio na samo 120.000 eura. Kupoprodajni ugovor sklopljen je 30. kolovoza 2010., a ugovor s bankom dva tjedna kasnije, 15.9.2010.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo