SPORNO PREBIVALIŠTE

PROCURILI NOVI DOKUMENTI U SLUČAJU CRNOJINE STRAĆARE 'Ministar je prekršio ugovor s Gradom Samoboromkoji mu je bez naknade ustupio zemljište'

Riječ je o građevinskom zemljištu na kojem danas stoji sporna daščara
 EPH

HRT je objavio da je u posjedu novih dokumenata oko slučaja službeno prijavljenog prebivališta ministra branitelja Mije Crnoje.

Kako se iz dokumenata dade zaključiti, ministar Crnoja navodno je prekršio ugovor s Gradom Samoborom.

Ministar je, prema dokumentima, 2010. potpisao ugovor s Gradom Samoborom prema kojem mu se ustupa građevinsko zemljište za izgradnju kuće, a na kojem ima prijavljeno prebivalište.

Prema čl.3 Ugovora imao je rok od 3 godine da izgradi kuću na tom mjestu. On to nije učinio, a čl. 4. Ugovora propisuje da to zemljište mora vratiti Gradu Samoboru.

Kako to do sada nije učinio, Grad Samobor najavio je poduzimanje svih zakonom propisanih mjera. Za izgradnju kuće dobio je i kredit od 56 000 eura. Pravo na dodjeljivanje zemljišta ostvario je prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

'Grad Samobor ustupio je Miji Crnoji bez naknade građevinsko zemljište 14. listopada 2010. godine prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Tim je zakonom propisano da su jedinice lokalne samouprave dužne u slučaju kad osoba i koristi stambeni kredit za izgradnju obiteljske kuće (u mjestu prebivališta u vrijeme stradavanja, odnosno u kojem ima prebivalište neprekidno 5 godina od 1991. godine ili je u tom mjestu boravio kao prognanik neprekidno 5 i više godina i pisanom izjavom pod materijalnom i kaznenom odgovornošću iskazao da se u tom mjestu želi trajno nastaniti, jer ga za to vežu obiteljske i druge prilike) ustupiti bez naknade građevinsko zemljište i komunalno opremanje', navedeno je iz grada Samobora u odgovoru HRT-u.

'U trenutku sklapanja ugovora, imenovani je ispunjavao sve uvjete propisane zakonom. No Crnoja nije ispunio svoju stranu Ugovora. Bio je obvezan na ustupljenom zemljištu u roku od tri godine izgraditi obiteljsku kuću. S obzirom da to nije učinio imao je obvezu ustupljeno zemljište vratiti u vlasništvo Grada Samobora. No, Crnoja nije niti izgradio kuću niti vratio zemljište. Stoga će Grad Samobor poduzeti sve zakonom propisane mjere', navedeno je iz grada Samobora u odgovoru HRT-u.

Inače, Crnoja je u priopćenju u utorak najavio tužbe protiv svih koji su pisali o spornim situacijama s kojim ga se vezuje.





MINISTAR CRNOJA PREKRŠIO UGOVOR S GRADOM SAMOBOROMMinistar Mijo Crnoja 2010. potpisao je Ugovor s Gradom Samoborom...

Posted by Hrvatska uživo on 26. siječnja 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 00:04