SLUČAJ BARAKE U SAMOBORU

CRNOJA PROGOVORIO O AFERI 'Da, prijavljen sam u Samoboru, ali samo da lakše dobijem papire za gradnju kuće. Spreman sam platiti prirez'

'Ostavka? Spreman sam na sve što treba, ali nisam kriv za ove optužbe', kaže Crnoja
 EPH

U Dnevniku Hrvatske televizije gost je bio ministar branitelja Mijo Crnoja, koji se zbog spornog prebivališta i drugih sumnji našao u središtu velike afere.

Gospodine Crnoja, dobili ste od Samobora zemljište i obvezali se ugovorom da ćete početi graditi kuću u roku od 3 godine. Zašto niste?

- Ja imam sudsko rješenje Općinskog suda u Samoboru gdje je otklonjen rok od tri godine te sam dobio novi rok na deset godina. To rješenje govori da je zabilježba od tri godine odbačena u cijelosti te da s tim zemljištem mogu raspolagati kako želim. Trenutno sam u fazi prikupljanja dokumentacije za izgradnju kuće.

Zašto ste prijavljeni na toj adresi ako tu ne živite? Izbjegavate li plaćanje prireza u Zagrebu?

- Ovo su insinuacije i to je otvoren napad na mene i na novu Vladu. Ja, koji sam bio spreman dati život za Domovinu, da izbjegavam plaćanje prireza?

Koji je onda razlog što niste prijavljeni u Zagrebu u kojem živite?

Razlog je taj jer tamo želim izgraditi obiteljsku kuću pa da mi bude lakše rješavati papirologiju. Ako će inzistirati, spreman sam platiti prirez u Zagrebu od 2013. godine do danas.

Optužbe da ste nasilnik?

- I to stoji, imam rješenje da sam bio u zatvoru. Presudom je optužba protiv mene odbijena. Bio sam u Remetincu, ali mi je presuđeno da mi se nadoknadi šteta zbog neutemeljenog uhićenja, u iznosu od 800 kuna.

Hoćete li podnijeti ostavku?

Spreman sam na sve što treba, ali nisam kriv za ove optužbe. Ovo je samo pokušaj da se napadne Domoljubnu koaliciju, Most i novu Vladu.

Crnoja za Novu TV: 'Ako zbog jednog članka u medijima ministar treba odstupiti, onda je upitna i suradnja s Mostom'

Ministar branitelja je aferu s prebivalištem komentirao i za Dnevnik Nove TV .

- Nije mi bila namjera izbjegavati prirez od 140 kuna - pa ja sam bio spreman dati glavu za Hrvatsku. Cijela moja obitelj i dalje je prijavljena u Zagrebu, a ja sam prijavljen u Samoboru radi lakšeg ishođenja papira i zemljišnih dozvola za građenje kuće. Prijavljen sam od 11. studenog 2013. godine. Ako je to greška, spreman sam namiriti troškove prema gradu Zagrebu - kazao je Crnoja.

Pojasnio je i optužbe za nasilničko ponašanje:

- Završio sam u Remetincu zbog jedne tučnjave gdje sam bio napadnut, kao službena osoba od strane dva vozača. Došlo je do fizičkog kontakta, kazao je Crnoja te kao dokaz tome pokazao odluku suda u kojoj se navodi da se sve optužbe odbacuju zbog 'neutemeljenog uhićenja'.

Na pitanje je li razgovarao s premijerom Tihomirom Oreškovićem o potezima i svojem djelovanju, kao i s Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom, Crnoja je kazao kako se njih dvojica još uvijek nisu susreli, no kako redovito komunicira s premijerom preko glasnogovornika i prijatelja iz središnjice stranke, piše Dnevnik.hr .

- Ovo što mi se stavlja na teret je jedna neutemeljena insinuacija. A imamo informacije da sutra slijedi neki novi ministar. Ako se tako nastavi, stvarno nema smisla, kazao je Crnoja i dodao kako ima povjerenje Karamarka i Petrova:

- Da nemam povjerenje, kad oni zatraže sankcije ja sam spreman na sve što se od mene zatraži.

O priopćenju koje je stiglo iz središnjice Mosta u kojem navode da će, ukoliko se optužbe pokažu točne, tražiti njegovu smjenu, je rekao da je to apsurd.

- Ako zbog jednog članka u medijima ministar treba odstupiti, onda je upitna i suradnja s Mostom. Nadam se da će i oni te izjave promijeniti i da ćemo nastaviti s radom. Imamo puno posla. Moramo brinuti o problemima hrvatskih branitelja, moramo naći načina da riješimo egzistencijalna, stambena i zdravstvena pitanja branitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:26