Dođete u trgovinu, pitate ljubaznu tetu koji je pršut na akciji, a ona vam ponudi jedan, u usporedbi s drugim pršutima jako jeftin pršut. Čak i na etiketi povrh proizvoda piše da je taj pršut na akciji, piše Slobodna Dalmacija.
Međutim, ispostavilo se ipak da se ne radi o pravom dalmatinskom pršutu, nego o svinjskom mesu iz Španjolske (ajde barem nije iz Kine) koje je posoljeno, zašećereno, dehidrirano i onda mu je, pazite sada, dodana aroma dima! Dakle, ponovimo - dodan mu je okus dima! Onaj okus koji se dobiva nakon višemjesečnog sušenja na pravom dimu, piše Slobodna Dalmacija.
No, kako bi se pojeftinila proizvodnja i skratio put do trgovine doda se aroma dima i eto - pršuta. Možete mislit! Naravno, proizvođač nije na etiketi naveo da se radi o dalmatinskom ili nekom d...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....