AKCIJA ORDINACIJA

Prof. dr. Šimunić: Privedeni kolege slove kao ugledni ginekolozi u regiji

Varazdin, 191010.U danasnjoj akciji policije pod nazivom "Ordinacija" navodno su uhiceni ginekolozi iz bolnice u Varazdinu zbog obavljanja ilegalnih abortusa. Osim petorice iz Varazdina uhiceni su i po jedan lijecnik iz Koprivnice i Bjelovara.Na slici: ginekoloski odjel bolnice u Varazdinu.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

ZAGREB - Vrlo sam neugodno iznenađen viješću o uhićenju kolega iz Varaždina, jer riječ je o uglednim ginekolozima te regije. Stav je Društva da liječnici moraju educirati pacijentice o mogućnostima kontracepcije, a pobačaj je apsolutno zadnja metoda koju treba koristiti.

Pritom ne želimo zabraniti mogućnost pobačaja, ali je svakako treba svesti na najmanju moguću mjeru - rekao je prof. dr. Velimir Šimunić, predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opsterticiju.

Na pitanje kako su pobačaji regulirani u Klinici u Petrovoj bolnici, gdje prof. Šimunić radi, odgovara da je manipulacija pobačajima nemoguća.

- Svaki pobačaj mora proći kroz povjerenstvo bolnice u kojem je nekoliko liječnika i svaki se pobačaj evidentira ovisno o tome zbog čega se radi.

Žena mora prije pobačaja biti upoznata s mogućim posljedicama - napominje prof. dr. Šimunić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:30