SEDAM DANA U TJEDNU

PROFESORICA HRVATSKOG JEZIKA JAVILA SE NA POSAO U AUSTRIJI 'Ponudili su mi plaću od 1100 eura i sramotne uvjete, prijavila sam ih inspekciji!'

 Profimedia, Wavebreak

Profesorica hrvatskog jezika Romana Fabijanov ostala je šokirana kada je dobila odgovor na oglas za posao za koji se prijavila, piše Dnevnik.hr.

Naime, svoj životopis i zamolbu poslala je u hrvatski skijaški kamp u Austriji gdje se javila za podučavanje djece u popodnevnim i večernjim satima, a ono što su joj oni napisali ju ne nemalo iznenadilo.

- Tražimo prvenstveno učiteljicu hrvatskog jezika, ali također i osobu koja je spremna pomoći u ostalim procesima kampa. Nažalost radnu dozvolu kao učiteljica hrvatskog ne možemo dobiti, ali radnu dozvolu kao spremačica, to možemo dobiti. Tvoj zadatak bi bio u jutarnjim satima pomagati u pospremanju i čišćenju soba, a popodne u vođenju, organiziranju i provedbi nastave hrvatskog jezika sa djecom. Plaća neto 1100 eura. Radi se sedam dana u tjednu - citira Romana.

Kaže kako je sve prijavila inspekciji rada, od koje očekuje reakciju jer smatra da je riječ o sramotnim uvjetima i natječaju.

Romana se pita što bi joj još 'uvalili' da je prihvatila posao, piše Dnevnik.hr.

- Cijelo jutro rintam i sređujem njihove sobe, a popodne ih vesela, čila i puna motivacije učim jezik i književnost - kaže profesorica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. siječanj 2022 07:47