ZADARSKI UGOSTITELJ

‘Profil gostiju je katastrofa. Platežno su loši, neki dolaze pijani... Priznajem, radim selekciju već na terasi‘

Što se plaća tiče, ističe da kuhar neće raditi ispod 10 tisuća kuna, konobari ispod 8, a s napojnicama to dođe i do 12 tisuća

Slavjan MIletić, vlasnik restorana Spajza

 Luka Gerlanc/Cropix
Što se plaća tiče, ističe da kuhar neće raditi ispod 10 tisuća kuna, konobari ispod 8, a s napojnicama to dođe i do 12 tisuća

Restoran Špajza, na Poluotoku, kod crkve Sv. Dominika, zadarska povijesna jezgra. Vlasnik Slavjan Miletić oko 18 sati priprema se za doček prvih gostiju. U ugostiteljstvu je od malih nogu, a vlastitim restoranom s članovima svoje obitelji, upravlja već godinama u unajmljenom prostoru. Odlučio nam je ispričati kako je to biti ugostitelj na Poluotoku, gdje i kako pronalazi radnu snagu, koliko ih plaća, kako radi, kakvi su gosti...

Vođenje restorana nije niti malo jednostavan posao. Treba paziti na detalje, ulagati u ljude, interijer, u kuhinju, hranu, čaše, tanjure, pribor za jelo. Puno je stavki koje moraju funkcionirati besprijekorno, piše Zadarski.hr.

- Imam 47 godina, a od 14. sam u ovom poslu. Jedino to znam i volim raditi. Ovo nam je deveta godina restorana u kojemu radi č...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 18:07