IMA SE, MOŽE SE

PRONAĐI RAZLIKU Sebastian Kurz na sastanak EPP-a u Zagreb je stigao ekonomskom klasom, a pogledajte kako to radi bugarski premijer

 
Državni zrakoplov Republike Bugarske u Zagrebu
 Vjekoslav Martinić /9Aaero -Croatian Aircraft Spotters

Bugarska se, uz Rumunjsku, a na žalost i Hrvatska, ubraja među siromašnije članice Europske unije. Austrija, pak, među razvijenije.

Zanimljivo je onda usporediti dvije fotografije koje prikazuju potpunu različitost u trošenju državnih sredstava kada su u pitanju dva političara, austrijski i bugarski, koji su došli na satanak Europske stranke pučana u Zagreb.

Prva prikazuje mladog Sebastiana Kurza, budućeg austrijskog kancelara, kako strpljivo čeka red za ukrcavanje u zrakoplov Austrian Airlinesa. Još k tomu nije sjeo niti u prvu poslovnu klasu, već se skromno smjestio u sjedište ekonomske klase među sve druge putnike. Pritom je zaradio simpatije svojom skromnošću.

čitatelj Jutarnjeg lista
Sebastian Kurz

A onda imamo priliku vidjeti dolazak bugarskog premijera Bojka Borisova koji je u Zagreb odlučio doći sa državnom "pticom" sposobnom prevoziti više od 150 putnika. Riječ je o zrakoplovu Airbus A319., sa državnim oznakama i natpisom Republike Bugarske.

Vjekoslav Martinić /9Aaero -Croatian Aircraft Spotters
Državni zrakoplov Republike Bugarske u Zagrebu

Iako bugarska vlada na raspolaganju ima i značajno manji poslovni mlažnjak Dassault Falcon, Borisov je odlučio pokazati svu raskoš državne flote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:34