MILJENKO ŠIMPRAGA

PROREKTOR ZAGREBAČKOG SVEUČILIŠTA NAPAO MINISTRICU ZNANOSTI 'Nećete još dugo!' ZA JUTARNJI TVRDI 'To sam komentirao kao privatna osoba'

Miljenko Šimpraga
 Ranko Šuvar / CROPIX

Prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga, inače redoviti profesor Veterinarskog fakulteta, komentirao je Facebook status državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičića vezan uz današnji prosvjed učitelja riječima: - Srećom po sve nas u sustavu nećete još dugo.

Državni tajnik Antičić podijelio je status ministrice Blaženke Divjak vezan uz prosvjed učitelja na kojem je sudjelovala. Ministrica je u njemu komentirala da se neće skrivati, već da će razgovarati s učiteljima i demantirati sve netočne navode sindikata.

Poruku prorektora "nećete još dugo" u Ministarstvu su protumačili kao prijetnju ministrici obrazovanja, a o svemu smo dobili komentar prorektora Šimprage.

On glasi: - O temi sam se osvrnuo kao privatna osoba, ne kao prorektor. Facebook komentar je privatne naravi, ništa za javnost i ništa posebno. Komentara dalje nemam, rekao nam je Šimpraga.

Njegov Facebook komentar dobio je dvije sarkastične reakcije državnog tajnika Antičića.

Prva glasi: - Lijepo je imati podršku podršku za reforme, a druga je bila rječitija, pa Antičić kaže: - Dakle, uz ovakvu jasnu i nadasve pristojnu podršku od strane prorektora Zagrebačkog sveučilišta, MZO sigurno neće imati problema u svom planu da izbavi hrvatsko obrazovanje i znanost iz 19. u 21. stoljeće.

Treba vidjeti kako će se odvijati daljnja suradnja na relaciji Ministarstvo znanosti – najveće hrvatsko sveučilište, pogotovo u kontekstu priprema izmjena Zakona o visokom obrazovanju i znanosti.

Glasine da reizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras više ne računa na aktualnog prorektora Miljenka Šimpragu, potonji komentira riječima: - Sve će biti jasno kada rektor objavi svoje nove prorektore.

Šimpraga se u kratkom razgovoru za Jutarnji osvrnuo i na mišljenje Sveučilišta u Augsburgu o doktoratu bivšeg ministra Pave Barišića, za koji je utvrđeno da nije plagijat, riječima: - Bio je to medijski linč koji je Barišiću upropastio karijeru. Ne sumnjam da profesoru Barišiću neće stići isprika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:18