HRVATSKI BREND

PROSLAVA UZ BROJNE UZVANIKE Obilježen 60. rođendan Vegete, u Koprivnicu došao i Plenković: 'O tome da je Podravka jako poduzeće, svjedoče i plaće'

 
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Vegeta je večeras uz brojne uzvanike, među kojima je bio i hrvatski premijer Andrej Plenković, proslavila veliki 60. rođendan.

Kao jedan od najvećih hrvatskih brendova, Vegeta se prodaje u više od 50 zemalja svijeta i prodajom u inozemstvu ostvaruje više od 60 posto svojih prihoda.

Čestitajući Vegeti rođendan, premijer Plenković je rekao da je riječ o jednom od rijetkih proizvoda koji su svi prisutni sigurno probali.

FOTOGALERIJA: Proslava 60 godina Vegete i obilazak tvornice

- O tome da je Podravka jako poduzeće, svjedoče i plaće, u prosjeku 1000 eura, koliko prima 3200 zaposlenih - rekao je Plenković.

Direktor Podravke Marin Pucar prisjetio se Zlate Bartl koja je osmislila recept za Vegetu i lansirala Podravku na međunarodno tržište.

Jedan od čestitara na rođendanskoj proslavi u poslovnoj zgradi Podravke bio je i slavi hrvatski kuhar Stevo Karapandža, koji je s "Vegetinom kuhinjom" proslavio najpoznatiji hrvatski začin.

- Vegeta je hrvatski brend globalnog potencijala - zaključio je Marin Pucar.

Tijekom proslave u Podravci videolinkom su se javljali novinari iz europskih i svjetskih prijestolnica u kojima su intervjuirali građane svijeta o njihovu poznavanju brenda Vegete.

Rođendanska je proslava završila velikom tortom slavljenici u čast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:45