NASTAVAK POTRAGE

Prošlo je 14 dana od nestanka Antonije: Istražitelji doznali registraciju sumnjivog kamiona?

Četrnaesti dan potrage nije donio vijesti Antonijinoj obitelji
 Jure Mišković / CROPIX

DRNIŠ - Bez rezultata i novih informacija - kratak je rezime četrnaestog dana traganja za nestalom Antonijom Bilić, sedamnaestogodišnjakinjom iz sela Kričke kod Drniša, koju traži čitava Hrvatska.

Današnji dan obitelji nestale djevojke, kao ni istražiteljima, nije donio nove korisne informacije. Nije se ponovio niti nastavak opsežne terenske potrage kakva je bila u punom jeku prethodna dva dana, naročito u subotu, kada je na širem području Drniša te općina Muć, Ružić i dijela Biskupije prema Kninu obavljena dosad najveća potraga za nestalom osobom u Hrvatskoj.

Psi tragači

Pretraženo je više od polovice Petrova polja koje obuhvaća gotovo 40 tisuća hektara. Pročešljane su obje strane pretežito suhog korita rijeke Čikole, mnogobrojni usjeci te nadasve mnogobrojni poljski kraški bunari, sve u nastojanju da se uđe u bilo kakav trag nestaloj maloljetnici.

Tragalo se na zemlji i pod zemljom, pri čemu se deset pasa tragača iz postrojbe HGSS-a satima zavlačilo u razne udubine. Sudjelovalo je 80 pripadnka HGSS-a, vatrogasci, dragovoljci te mještani Antonijina sela, svi uz aktivnu potporu helikoptera.

Sumnjive lokacije

Unatoč svim naporima, do nestale djevojke ili bilo kakva kvalitetnog traga jednostavno se nije došlo, iako je u dva navrata među tragačima i policijom oglašena svojevrsna uzbuna kada su na dvije lokacije u Otavicama i Uzdolju izuzeti komadi odbačene ženske odjeće, za koju se ubrzo pokazalo da ne pripada djevojci.

Potom je potraga jenjala te je teren u dodatnoj provjeri nekih određenih lokacija “pregazila” samo ekipa HGSS-a, sastavljena od četvorice pripadnika i jedne njihove kolegice, a neslužbeno se provukla informacija o tome da su istražitelji “zapeli” na registarskoj oznaci jednog kamiona, o čemu se nije mogao dobiti konkretan odgovor od policije, koja je u proteklih 14 dana obavila razgovore s gotovo 400 osoba.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:15