KAKO ĆE RADITI ZAKONODAVNA VLAST?

Prvi maj na saborski način: U produženom će vikendu zastupnici uživati do četvrtka!

Saborski zastupnici "pošteno" će proslaviti Praznik rada. Premda je neradni dan samo 1. svibnja, u utorak, zastupnici će na produženom odmoru biti do četvrtka
Zagreb. 160212.Hrvatski sabor.Raspravom o paketu poreznih zakona sabor je nastavio redovitu sjednicu.Na fotografiji: predsjednik sabora Boris Sprem.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Saborski zastupnici “pošteno” će proslaviti Praznik rada. Premda je neradni dan samo 1. svibnja, u utorak, zastupnici će na produženom odmoru biti do četvrtka.

Budući da su jučer već nakon podneva završili posao na Markovu trgu, uspjet će tako spojiti pet slobodnih dana. Premda sjednica uvijek počinje u srijedu idući tjedan, početak zasjedanja pomaknut je na četvrtak.

Ništa od rada

Tako vladajući, dok su s jedne strane željeli ukidati blagdane u lipnju kako građani ne bi spajali previše neradnih dana , istodobno za sebe pronalaze sve moguće načine za dulji odmor. Osim toga, za sada nema ništa niti od najavljenog plana predsjednika Sabora Borisa Šprema da će zastupnici raditi cijeli tjedan, jer će se sjednice radnih tjela održavati ponedjeljkom i utorkom.

Samo dvije sjednice

I proteklog tjedna, u ponedjeljak, nije bilo niti jedne sjednice, a u utorak su bile održane samo dvije. Oni zastupnici koji nisu članovi Odbora za zakonodavstvo i Odbora za financije tako na Markov trg nisu morali doći prije srijede. ( S.B.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:17