DUBROVNIK-PHILADELPHIA

PRVI PUT NAKON 28 GODINA UVODI SE IZRAVNA AVIOLINIJA IZMEĐU HRVATSKE I SAD-a Triput tjedno letjet će zrakoplovi najvećeg svjetskog avioprijevoznika!

 
Zrakoplov American Airlinesa
 Profimedia, Alamy

Dubrovački je aerodrom u utorak objavio da se od idućeg ljeta uspostavlja izravna linija s SAD-om, na kojoj će prometovati najveći svjetski zrakoplovni prijevoznik American Airlines, a što će, kako se navodi, biti prvi put u zadnjih 28 godina da je uspostavljena izravna aviolinija između Hrvatske i SAD-a.

Riječ je o liniji Dubrovnik-Philadelphia, koja će prometovati će od 7. lipnja do 27. rujna 2019., triput na tjedan.

Priopćenje dubrovačkog aerodroma prenosimo u cjelosti:

- Ovom prigodom izražavamo zadovoljstvo objaviti da će Republika Hrvatska preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti izravno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama, a zahvaljujući dugotrajnim pregovorima između Zračne luke Dubrovnik i American Airlinesa. Dubrovnik i SAD će biti povezani od 7. lipnja 2019. do 27. rujna 2019., tri puta na tjedan s američkim gradom Philadelphijom, a prometovat će najveći svjetski zrakoplovni prijevoznik „American Airlines“.

Zrakoplovna kompanija American Airlines je članica svjetskog zrakoplovnog udruženja „Oneworld“ i trenutačno posjeduje 955 zrakoplova i zapošljava 122.000 zaposlenika. Dnevno obavi 6.700 letova prema 350 odredišta. Za Dubrovnik će letjeti tipom zrakoplova Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedala u poslovnom razredu i 181 sjedala u ekonomskom razredu, a tijekom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga.

Philadelphia, koja se nalazi u saveznoj državi Pennsylvaniji je najveće čvorište American Airlinesa na istočnoj obali i najvažnija transferna zračna luka za cijele Sjedinjenje Američke Države. U ime American Airlinesa potpredsjednik kompanije za planiranje letova gosp. Vasu Raja izjavio je sljedeće: “Philadelphia je najveće čvorište American Airlinesa na sjeveroistoku SAD-a i nudi povezivanje s ostatkom SAD-a, Kanade i Karibima. Najznačajnije destinacije su Los Angeles, Miami, Toronto, New Orleans i Bahami.“

S obzirom na sve veći broj dolazaka turista iz SAD-a na dubrovačko područje, ovo smatramo golemim iskorakom za Dubrovnik i cijelu Republiku Hrvatsku', stoji u priopćenju dubrovačkog aerodroma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:55