GLOBALNA PANDEMIJA

PRVI SLUČAJEVI KORONAVIRUSA U SPLITU Covid-19 utvrđen kod starijeg bračnog para, korona stigla i u Šibenik i Sesvete, u Zagrebu zaražena teta u vrtiću

KBC Split
 Duje Klaric / CROPIX

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Prema našim saznanjima, virus Covid-19 utvrđen je kod dviju osoba koje su hospitalizirane Splitu, a doznajemo da je riječ o starijem bračnom paru. Oni su, kako također doznajemo, virus 'pokupili' od svoje kćeri, a s obzirom da drugih bliskih kontakata u međuvremenu nisu imali, nema straha od širenja zaraze.

Inače, u Splitu dosad nije bilo zabilježenih slučajeva infekcije koronavirusom.

Informaciju o dvoje zaraženih u Splitu tijekom večeri je potvrdio i Županijski stožer Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije. - Riječ je o dvoje starijih supružnika iz Splita (1934.) i (1935.). Nalaze se u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti KBC Split. Oboje su u stabilnom stanju, kratko je priopćio Stožer.

Treći slučaj je, kako doznajemo, potvrđen u Sesvetama, a detaljnije informacije o tome očekuju se na redovnoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u četvrtak ujutro.

Kako smo neslužbeno doznali, dva slučaja su tijekom večeri potvrđena i u Šibeniku, u kojemu također dosad nije bilo zaraženih. Riječ je o mladiću koji je bio na skijanju u Austriji i djevojci koja studira u Zagrebu, a navodno je u Šibeniku bila u samoizolaciji. Neslužbeno, u Šibeniku se očekuju rezultati nalaza za još četiri osobe.

U Zagrebu je, pak, na virus Covid-19 pozitivna odgojiteljica u jednom vrtiću na istoku grada, o čemu je taj vrtić izvijestio i na svojim službenim web stranicama. Objavili su rješenje sanitarne inspekcije kojom se nalaže obustava obavljanja predškolske odgojne djelatnosti, provođenje protuepidemijske dezinfekcije objekta kao i slanje drugih zaposlenika te 16 djece u karantenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 06:36