RAJSKE PLAŽE

Rab je rodno mjesto nudizma: CNN ga proglasio top odredištem za golišavo kupanje

‘Krivac’ za spominjanje Raba kao rodnog mjesta nudizma je Edvard VIII.
novalja zrce 290705detalj s plaza u novaljitoplesfoto jure miskovic-staze-

RIJEKA - Zahvaljujući plažama, otok Rab uvršten je među CNN-ovih deset svjetskih otoka koje različiti profili turista svakako trebaju posjetiti.

Tri plaže u Loparu

Ovaj kvarnerski otok CNN je namijenio nudistima, uz tekst u kojem se navodi da je Rab rodno mjesto modernog “golišavog kupanja”. Zaslugu za to Rab bi dobrim dijelom svakako trebalo pripisati engleskom monarhu koji je na otoku zasijao “sjeme nudizma” još prije Drugog svjetskog rata.

CNN, naime, navodi da je kralj Edward VIII. sa suprugom Wallis Simpson 1936. dobio dozvolu gradskih vlasti za kupanje bez odjeće na području Kandalore i da se od tada na tom otoku njeguje tradicija nudizma. Kao dobra lokacija za nudiste istaknut je Lopar s tri plaže - Sahara, Stolac i Ciganka.

Nakon kupanja, CNN preporuča posjet starom gradu Rabu. Destinacije koje CNN preporuča odrđenim kategorijama turista su Musha Cay na Bahamima za milijunaše, i Lizard Island u Australiji za parove.

Sicilija za gurmane

Tu su, primjerice, i Sark za ljubitelje okoliša, Hong Kong za shoppingholičare, Ibiza za partijanere i Sicilija za gurmane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:36